ȘTIRI

Ajutoare pentru cei patru copii rămași orfani după ce mama lor a murit în incendiul de la Colectiv

„În urma anchetei sociale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și de Direcția de Asistență Socială a Sectorului 3 în cazul celor patru copii minori rămași orfani după tragedia de vineri, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice anunță următoarele măsuri: măsura plasamentului celor patru minori. Aceștia vor fi preluați în îngrijire de către mătușa lor; acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii măsurii de protecție specială; acordarea unui ajutor de urgență familiei, în cuantum de 5.000 lei de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice”, conform sursei citate

De asemenea, ministerul a anunţat că instituțiile și autoritățile cu atribuții vor acorda în continuare asistență și sprijin celor patru copii minori, precum și surorii acestora, care a depășit vârsta majoratului.

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra ‘la negru’ în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului.

„Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simțea foarte rău. Avea cinci copii și un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toți. De nevoie trebuia să muncească”, a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în fața Institutului Național de Medicină Legală, citată de Agerpres.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button