Ajută un copil să meargă la şcoală, cu 2% din impozitul tău

de:
11 apr. 2011
0 Afișari
Ajută un copil să meargă la şcoală, cu 2% din impozitul tău

Copiii pe care îi sprijină Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor provin din medii defavorizate şi nu dispun de condiţii elementare de trai. Priorităţile în aceste familii sunt legate de asigurarea supravieţuirii zilnice, iar atunci când parinţii sunt şomeri sau bolnavi, puţinii bani ai familiei sunt folosiţi pentru nevoi primare. Astfel, copiii sunt constrânşi să participe la treburile casnice, îngrijirea fraţilor mai mici, la procurarea resurselor. Mersul la şcoală reprezintă un efort pentru care nu sunt pregătiţi: nu au haine, rechizite şi manuale, nu au ce mânca în recreaţie, iar în unele cazuri trebuie să meargă pe jos câţiva kilometri pentru a ajunge la şcoală.

 În septembrie 2010 Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor a iniţiat un proiect de susţinere a 250 copii din 5 şcoli din Bucureşti în care riscul de abandon şcolar este foarte ridicat, şi a altor 750 copii din mediul rural din judeţele Damboviţa şi Cluj.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor desfăşoară în 5 şcoli din Bucureşti o intervenţie educativă de amploare, menită să prevină părăsirea timpurie a şcolii de către elevii cu risc de abandon şcolar din sectorul 3 al capitalei.

Prin intermediul acestei intervenţii, copiii vor beneficia de consiliere şcolară, împreună cu familiile lor, de bunuri de primă necesitate (hainuţe, rechizite, gustare) de participarea la caravane organizate în baza principiului de educaţie între egali, menite să faciliteze colaborarea între elevii cu risc de abandon şcolar şi cei cu rezultate bune la învăţătură, de vizite cu scop educativ la muzee si teatre, unde cei mai mulţi dintre ei nu au avut ocazia să meargă până acum, dar şi de crearea a două centre Şcoală după Şcoală, unde vor fi ajutaţi să îşi pregătească temele începând cu anul 2012.

Ei au nevoie de ajutorul nostru pentru a face ceea ce este firesc pentru copiii de vârsta lor: să meargă la şcoală!

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor continuă campania de atragere de susţinători, persoane fizice sau firme, pentru toţi cei 250 copii din cele 5 şcoli din Bucureşti. Contribuţia pe care o propunem este de 480 lei/an care pot fi donaţi: lunar, semestrial sau anual!

Organizaţia noastră va achiziţiona din aceste fonduri bunurile necesare copiilor pentru a merge la şcoală (rechizite, strictul necesar de haine şi încălţăminte, un sandwich zilnic) şi va acoperi din alte fonduri costurile cu personalul, cel al activităţilor educative, de consiliere şi asistenţă socială.

Cookies