AirBaltic a lansat noua rută de vară Bucureşti-Riga şi vrea să transporte 25.000 de pasageri pe an

de:
03 iun. 2014
0 Afișari
AirBaltic a lansat noua rută de vară Bucureşti-Riga şi vrea să transporte 25.000 de pasageri pe an

Cele patru zboruri dus-întors pe ruta Bucureşti-Riga asigură conexiuni atât între cele două capitale, cât şi către alte destinaţii din regiunea baltică, Scandinavia şi Rusia.

„Ca urmare a iniţiativelor în ceea ce priveşte restructurările, airBaltic a încetat operarea pe anumite rute, din cauza cererii scăzute în sezonul estival. Drept urmare, s-a creat pentru pasagerii airBaltic o disponibilitate mărită pe aeronavele ce operează atât pe ruta Riga-Bucureşti, cât şi mai departe, către destinaţii precum Stockholm, Oslo, Copenhaga, St. Petersburg, Helsinki, Vilnius sau Tallinn”, anunţă reprezentanţii operatorului aerian leton airBaltic.

Preţul unui bilet dus-întors pe ruta Bucureşti – Riga porneşte de la 179 de euro (tarif minim dus-întors, cu taxele de aeroport şi de rezervare incluse, în limita disponibilităţii) şi pot ajunge până la 635 de euro de persoană pentru biletele la clasa Business Elite.

Reprezentanţii companiei au declarat, marţi, cu ocazia lansării curselor de la Bucureşti la Riga, că estimează că, anual, pe această rută, vor circula 20.000 – 25.000 de pasageri, în funcţie şi de orarul de iarnă. Totodată, aceştia au precizat că, în prezent, s-au rezervat 70% din locurile disponibile pentru luna iunie şi 60% din locurile disponibile în luna iulie, înainte de lansarea efectivă a rutei. Potrivit estimărilor făcute de reprezentanţii companiei, 70% dintre pasagerii de pe ruta Bucureşti – Riga vor circula în scop turistic, iar 30% dintre pasageri vor circula de la Bucureşti la Riga şi retur, pentru afaceri.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în funcţie de cereri, în orarul de iarnă vor putea fi operate trei-patru zboruri pe săptămână între Bucureşti şi Riga.

airBaltic operează zboruri pe ruta Riga-Bucureşti şi retur de patru ori pe săptămână. Aeronavele companiei vor pleca din Bucureşti, marţea, miercurea, vinerea şi sâmbăta, la ora 5.40, iar avioanele de la Riga către Bucureşti vor decola lunea, marţea, joia şi sâmbăta, de la ora 23.15. Zborurile vor fi efectuate cu aeronave Bombardier Q400 NextGen şi au o durată de 2 ore şi 55 minute.

În prezent, nicio altă companie nu operează curse pe ruta Bucureşti-Riga. Întrebaţi de ce au ales să lanseze această rută, în orarul de vară, în contextul în care compania aeriană de stat Tarom a renunţat la zborurile spre capitala Letoniei, reprezentanţii airBaltic au precizat că operatorul aerian român a renunţat la aceste zboruri din cauza faptului că avionul care se deplasa pe această rută era prea mare şi nu era profitabil.

Operatorul aerian airBaltic, controlat de statul leton, care deţine 99,8% din acţiuni, a fost fondat în 1995 şi deserveşte, în prezent, peste 60 de destinaţii pornind de la Riga. Flota airBaltic este compusă din 25 de aeronave.

Cookies