Air France, Lufthansa, Swiss și British Airways renunță la survolarea spațiului aerian din Ucraina

de:
18 iul. 2014
0 Afișari
Air France, Lufthansa, Swiss și British Airways renunță la survolarea spațiului aerian din Ucraina

Air France, Lufthansa, Swiss, și British Airways au anunțat că zborurile lor nu vor tranzita spațiul aerian ucrainean după ce un avion al Malaysia Airlines de linie de tip Boeing 777, pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, cu 295 de pasageri la bord, s-a prăbuşit, joi, în Ucraina, aproape de graniţa cu Rusia.

Cele mai multe companii aeriene importante ale lumii şi-au redirecţionat zborurile pentru a ocoli spaţiul aerian al Ucrainei în urma prăbuşirii avionului MH17 al Malaysia Airlines la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

Harta de mai jos, publicată pe Twitter de către Newsweek, ilustrează spaţiul aerian al Ucrainei la câteva ore după ce zborul MH17 a pierdut contactul cu radarul.

harta

Avion prăbușit în Ucraina: Avionul Malaysia Airlines. Agenţia federală americană a aviaţiei (FAA) a cerut joi avioanelor comerciale americane să evite spaţiul aerian din estul Ucrainei, în urma prăbuşirii avionului malaysian în această zonă, relatează AFP, citată de Mediafax.

FAA a lansat acest apel „din cauza evenimentelor recente şi unor potenţiale noi activităţi periculoase”.

Apelul vizează zonele Simferopol (Crimeea) şi Dniepropetrovsk.

Compania Air France a anunţat că a „luat decizia de a nu mai survola estul Ucrainei”.

În Germania, Lufthansa, numărul unu printre companiile aeriene de transport în Europa, a decis că ocolească „spaţiul aerian ucrainean începând din acest moment”. O decizie similară a luat compania italiană Alitalia.

La rândul său, compania elveţiană Swiss a renunţat la survolarea estului Ucrainei.

În Marea Britanie, British Airways a anunţat că zborurile sale nu vor tranzita „spaţiul aerian ucrainean, cu excepţia unui zbor zilnic pe ruta Londra – Kiev”.

Un purtător de cuvânt al companiei britanice a explicat că această cursă spre Kiev va fi operată, deoarece capitala ucraineană „se afla la o distanţă de sute de kilometri de locul accidentului”.

Compania spaniolă Iberia, precum şi cea scandinavă SAS au anunţat că nu au zboruri care să tranziteze estul Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care survolează estul ţării după prăbuşirea joi a unui avion al companiei Malaysia Airlines. 

Toate zborurile pe aceste rute sunt în prezent respinse de Eurocontrol”, a anunţat într-un comunicat organizaţia care se ocupă de gestionarea spaţiului aerian european, precizând că „toate aceste rute vor rămâne închise până la emiterea unui alt ordin”.

Anterior, după producerea accidentului, Franţa a îndemnat toate companiile aeriene să evite spaţiul aerian ucrainean.

Cookies