„Aici va fi Parcul Grozăvești-Politehnică!” Primarul Ciucu, cu vești pentru bucureștenii din S6: Guvernul a decis să ne dea terenul

16 nov. 2023
5027 Afișari
"Aici va fi Parcul Grozăvești-Politehnică!" Primarul Ciucu, cu vești pentru bucureștenii din S6: Guvernul a decis să ne dea terenul. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Parcul Grozăvești – Politehnică, tot mai aproape de realitate. Ciprian Ciucu le dă o veste bună bucureștenilor din Sectorul 6. Primarul anunță că, printr-o hotărâre, Guvernul a trecut terenul din Grozăvești în proprietatea publică a Municipiului București.

Aici urmează să fie amenajat un parc de circa 3 hectare. Pe acest teren, SRI își dorea să construiască un spital, însă acesta va fi construit în altă locație. Ciprian Ciucu mulțumește Guvernului și SRI pentru această veste.

Ciucu, veste bună pentru bucureșteni: Guvernul a decis să ne dea terenul din Grozăvești

Ce vedeți cu albastru este terenul din Grozăvești pe care Guvernul a decis să ni-l dea pentru a face încă un parc fain în Sectorul 6. Guvernul a dat o hotărâre (cu 20 de min. în urmă) cum că îl trece în proprietatea publică a M. București. Ce vedeți cu portocaliu este ceea ce avem deja. Va fi un parc decent de cca. 3 hectare, anunță Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Instituțiile centrale și instituțiile locale au colaborat pentru ca acest teren din Grozăvești să treacă în proprietatea publică a Bucureștiului. Ciucu spune că, a durat ceva timp ca acest lucru să fie posibil, dar a existat tenacitate, au fost date multe telefoane de lămurire și:

prin intermedierea comunicării dintre PMB și Ministerul Dezvoltării am reușit să obțin astăzi această hotărâre de Guvern pentru dumneavoastră.

„Sper ca dl. Primar General să nu întârzie”

Ciucu ține să sublineze că terenul încă nu a ajuns în administrarea Primăriei Sectorului 6, iar acest lucru mai durează. Cu toate acestea, primarul spune că o să pună bani în buget pentru 2024, astfel încât PS6 să se apuce de proiectare, dar acest lucru depinde de Primăria Capitalei:

Consiliul General trebuie sa voteze (sper ca dl. Primar General să nu întârzie si sa pună proiectul pe ordinea de zi) și să voteze preluarea. Apoi se face un protocol de preluare cu Guvernul, apoi se dă o Hot. de Consiliu General prin care ni da nouă în administrare. Eu voi pune pentru 2024 bani în buget și chiar ne apucam de proiectare. Dar totul depinde daca PMB se mișca sau nu ca să avem 3 hectare de parc nou anul viitor.

„Dar ce, am băut gaz?”

Primarul Sectorului 6 are un mesaj și pentru cei care cred că „tot ce zboară se mănâncă”:

Acești unii sunt de părere ca Primăria Sectorului 6 să mai exproprieze alte 3 hectare și să mărească parcul. Acele 3 hectare, situate acolo, pe reglementările urbanistice actuale, moștenite din trecut, înseamnă o expropriere de peste 40 de milioane de euro. Cam TOT BUGETUL pe investiții, din fonduri proprii, pe un an de zile. Adică sa nu mai facem nimic altceva un an de zile, sa stăm degeaba, ca să dublăm suprafața unui parc pe care oricum îl facem pentru că m-am ocupat și mă ocup. Dar ce, am băut gaz? Eu zic ca aceste capete înfierbântate, să bea o gură de apă rece și să se liniștească și să nu mai vânture lucruri nerealiste:

! CUM vă imaginați dvs. că ar putea vreodată fundamenta cineva ca dă 40 de milioane de euro pe un teren pe care să facă un parc de 2 milioane de lei??? Exproprierile se fac în baza unor studii de fezabilitate. Iar un astfel de studiu va arăta fix asta, iar Curtea de Conturi m-ar crucifica daca aș da 40 de milioane de euro pentru o investiție de 2 milioane de lei. Nu mai mințiți poporul cu televizorul, adică cu Facebook-ul. Facem aceste 3 hectare de parc, pe care le adăugam faptului că am reușit de la Rectoratul Politehnicii, ca cetățenii să aibă acces în campus și e, în acest moment… decent, zic eu. Cine va spune alte povești electorale, vă minte. Aveți încredere, eu îl voi face și pe acesta, a conchis Ciucu.

Te-ar mai putea interesa și: Lucrările la „Strâmtoarea Grozăvești” sunt gata. Acum, bucureștenii nu mai trebuie să se înghesuie pentru a trece pe aici

Cookies