Aici va fi staţia de la capătul metroului de Dr.Taberei FOTOGALERIE

de:
19 apr. 2011
0 Afișari
Aici va fi staţia de la capătul metroului de Dr.Taberei FOTOGALERIE

Metrorex a semnat la sârşitul săptămânii trecute contractul pentru execuţia Secţiunii: Galeria de legătură, staţia şi depoul Valea Ialomiţei al Magistralei 5 de metrou cu un consorţiu format din firmele Max Boegl Romania – Max Bogl Germania, urmând ca lucrările să înceapă în maximum 50 de zile, iar tronsonul să fie deschis în 2014.

Obiectivul de investiţii are în vedere realizarea unei staţii de metrou în spaţiul existent în zona actualei bucle de întoarcere a liniilor de troleibuz din strada Valea Ialomiţei. Staţia Valea Ialomiţei este staţie terminus, cu peron central, amplasată în lungul străzii Valea Ialomiţei, pe latura sudică a acesteia. Lateral staţiei, pe partea nordică a arterei şi de asemenea în lungul străzii Valea Ialomiţei, se va realiza un depou care să permită execuţia lucrărilor de întreţinere a trenurilor de metrou necesare bunei funcţionări a Liniei 5 de metrou şi respectiv parcarea acestora.

Valoarea contractului este de 231,67 milioane lei, fara TVA, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 50% de Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi 50% de la bugetul de stat. Studiul de fezabilitate a fost elaborat în perioada 2007-2008, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobaţi prin HG 525/ 21.05.2008.

„Sectiunea care face obiectul contractului semnat, va avea o lungime de 1,005 kilometri, şi va deservi locuitorii zonei. Lucrările se vor executa in galerie deschisa. Perioada de execuţie este de 20 de luni de la începerea lucrărilor.” – arată Metrorex.

Citeşte şi Cele mai noi staţii de metrou sunt aproape gata FOTOGALERIE

Magistrala de metrou Dr. Taberei – Pantelimon va creşte preţurile locuinţelor.

Cookies