ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

“Ai parcat ca un…!”. Topul șoferilor pentru care “a parca” înseamnă să lase mașina unde dă Dumnezeu

„Ai parcat ca un...!”, o inițiativă a unor tineri din Capitală, adună, zilnic, zeci de poze într-un grup dedicat, oamenii semnalând astfel cele mai ciudate sau nesimțite parcări.

„Ai parcat ca un…!” a început inițial ca o glumă pe Facebook, în urmă cu mai mulți ani, dar, cu timpul, pagina a strâns mii de postări ale celor care semnalează parcări neregulamentare ale șoferilor indolenți.

Locurile de parcare lipsesc cu desăvârșire din București. Suntem de acord cu asta, însă nu suntem de acord cu cei care lasă mașina la voia întâmplării, preferând să încurce traficul  sau să restricționeze trecerea pietonilor.

Printre şoferii bucureșteni sunt şi unii pentru care spaţiul destinat parcării este mult prea mic, motiv pentru care îşi lasă maşinile de-a curmezişul, pe câte două locuri de parcare, ori ocupă trotuare întregi.

Pentru aceștia, în glumă, a fost inventat chiar și un termen de către cei de la ALTDEX: pârcaci = persoană incapabilă să așeze mașina pe un singur loc de parcare

„Ai parcat ca un…!” – categoria “Parcarea pe două locuri”

 „Ai parcat ca un…!” – categoria “Nu ne pasă de pietoni”

„Ai parcat ca un…!” – categoria “Cu mașina până în scara blocului”

„Ai parcat ca un…!” – categoria “Las-o, bă, că merge așa”

Autoritățile estimează că 20.000 de mașini zac abandonate pe străzile din București, transformând unele drumuri sau parcări în cimitire de autoturisme.

Peste 100 de mașini abandonate din Sectorul 1 urmează să fie ridicate de pe domeniul public, conform unei dispoziții a primarului Clotilde Armand.

Săptămâna trecută, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat că mai multe parcări publice din Sectorul 4 intră în sistem de tarifare, dar și faptul că locuitorii care au abandonat mașinile au timp 48 de ore să le mute, altfel vor fi ridicate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button