ARHIVA B365

Ai BAC-ul luat? Află cum poţi să câştigi 50 lei/zi

În prezent, majoritatea primăriilor de sector din Bucureşti caută recenzori care să participe la Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, ce va avea loc în perioada 22 – 31 octombrie 2011.

Pentru a se putea înscrie, persoanele interesate trebuie să adusă la sediul administraţiei locale o copie după diploma de bacalaureat şi după buletinul cartea de identitate.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1502/2009,  recenzorii vor primi 50 lei/zi pentru perioada în care vor desfăşura munca de teren, din casă în casă, necesară obţinerii datelor din fiecare familie recenzată în parte.

Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor va avea loc în perioada 22 – 31 octombrie 2011, iar data limită a înscrierilor pentru recenzori este de 22 septembrie.

În chestionarul privind recensământul populaţiei şi locuinţelor sunt cuprinse aproximativ 50 de întrebări referitoare la datele de identificare ale respondentului, domiciliul, studiile şi situaţia familială actuală şi anterioară. La acestea se adaugă datele despre locul de muncă şi problemele de sănătate.

În acest fel, autorităţile spun că vor putea fi descrise în viitor tendinţele principale ale evoluţiei familiilor şi gospodăriilor, şi că se vor desprinde aspecte privind fenomenul de îmbătrânire a populaţei, creşterea gospodăriilor de persoane singure sau a familiilor monoparentale, evaluarea numărului şi structurii generaţiilor care convieţuiesc în cadrul familiei, structura familiilor după numărul de copii şi cel al copiilor întreţinuţi, componenţa familiilor după relaţiile de rudenie sau parentale, statutul femeilor în cadrul familiei, precum şi fenomenul migraţiei, în special al migraţiei temporare, la muncă în străinătate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button