ÎN ȚARĂȘTIRI

Ai grijă unde parchezi! De sămbătă se ridică mașinile parcate pe trotuare sau spațiile verzi

Autoritățile vor putea ridica mașinile parcate pe trotuare sau pe spațiile verzi, începând cu ziua de sămbătă.

Potrivit AvocatNet, miercuri a fost oficializată o lege ce vizează modificarea regulilor de gospodărire a localităţilor. Acest lucru a fost făcut pentru a se putea ridica mașinile parcate la întâmplare pe spațiile verzi sau prin parcuri, nu doar cele de pe drumurile publice.

Legea se aplică de sâmbătă

Așadar, potrivit Legii nr. 273/2020 (apărută în Monitorul Oficial nr. 1133), aplicabilă de sâmbătă, se introduce interdicția de a parca orice tip de vehicul pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest sens.

Astfel, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse în Legea nr. 273/2020, șoferii ce-și vor lăsa mașina pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, printre altele, vor risca ridicarea ei și, pe lângă amenda primită, vor trebui să plătească mai multe taxe pentru recuperarea acesteia (de transport și de depozitare).

În Legea nr. 273/2020, se precizează „poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului”, în momentul în care o mașină este lăsată pe domeniul public. Ridicarea mașinii nu o să aibe loc sau, dacă a început deja, o să fie întreruptă, în cazul în care în mașină se află persoane.

Potrivit Codului rutier (OUG 195/2002), până acum, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public, această posibilitate nefiind permisă în legislație, până la oficializarea schimbării de mai sus.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button