Ai centrală de apartament? Apare o nouă taxă

19 iun. 2021
196 Afișari
Ai centrală de apartament? Apare o nouă taxă

În câțiva ani apare o nouă taxă pentru cei care au centrală de apartament, măsura urmând să fie aplicată la nivel european.

Cei care au centrală de apartament riscă să fie taxaţi în câţiva ani. Poluarea provocată de încălzirea rezidenţială este la fel de gravă precum cea din trafic, aşa că vor fi descurajate centralele individuale pe gaze, anunță stirileprotv.ro.

O măsură în acest sens va fi anunţată la nivel european.

Comisia Europeană va prezenta în această vară un plan de măsuri pentru a ajunge la ţinta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030. Vizate sunt inclusiv centralele de apartament.

„Exista discuţii şi mă aştept ca o astfel de taxă să fie introdusă în toată Europa, probabil înainte de 2025-2026. Deja există în câteva state membre ale UE, Germania, Polonia”, declară, conform sursei citate, Răzvan Nicolescu, Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice.

Noi instalaţii de producere a energiei şi a agentului termic din surse regenerabile

„Dezvoltatorii imobiliari sau persoanele fizice care doresc să dezvolte noi unităţi locative vor avea acces la fonduri, la granturi, pentru a le echipa cu noi instalaţii de producere a energiei şi a agentului termic din surse regenerabile”, spune Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Investiţii vor fi făcute şi în modernizarea sistemelor centralizate ale oraşelor, pentru a reduce atât numărul avariilor, cât şi poluarea.

Cookies