ȘTIRI

Agresorii vor fi monitorizați cu brățări electronice. Proiectul este dezbătut în Comisia Juridică

Agresorii vor fi monitorizați cu brățări electronice. Este vorba despre un proiect inițiat de PNL, care este dezbătut în Comisia Juridică și care își propune ca ordinele de protecție să devină, pe viitor, eficiente.

Proiectul de lege prin care agresorii vor fi monitorizați cu brățări electronice a fost finalizat și intră în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, iar dacă obține aviz favorabil va merge la vot.

Astfel, spun inițiatorii, ordinele de protecție vor deveni eficiente, fie ele provizorii, fie ele europene, și mai puține persoane vor fi agresate și vătămate.

Agresorii vor fi monitorizați cu brățări electronice

„<Le dăruim> agresorilor <brățări electronice>! Pe de o parte, agresorii vor fi timorați, speriați de posibilitatea de a fi ușor trași la răspundere penală, de a fi condamnați. Pe de altă parte, organele de ordine devin mult mai eficiente în intervențiile lor pentru a proteja victimele, vor putea interveni de îndată! Victimele și posibilele viitoare victime ale violenței domestice vor fi mult mai bine protejate prin demersul nostru din Camera Deputaților. Femeile, dar nu numai ele, vor fi mult mai bine protejate de riscul iminent ca viața, integritatea fizică sau chiar libertatea să le fie puse în pericol, să devină victime ale agresorilor aflați adeseori în imediata lor apropiere”, spune, conform AlephNews, Ioana Cupșa, deputat PNL.

Faza pilot a proiectului are costuri estimate de aproximativ 3.490.000 de euro și va începe de îndată ce legea va fi promulgată.

Sistemul de supraveghere va trebui să fie deplin funcțional la nivel național începând cu data de 1 martie 2022, identificarea și crearea/cumpărarea de soft-uri, cumpărare dispozitive hard, implementare proceduri practice și instruire persoane având nevoie de trecerea unei perioade de circa un an de zile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button