LA MINE-N CARTIER

Agresiune sexuală ziua-n amiaza mare în București. Un bărbat a atacat o femeie în scara unui bloc din S3

Un bărbat din București în vârstă de 26 de ani a fost reținut de polițiști și pus sub acuzația de agresiune sexuală. Totul s-a întâmplat ziua-n amiaza mare, în scara unui bloc din Sectorul 3.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au reținut, miercuri, 30 iunie, un bărbat din București, bănuit că ar fi agresat sexual o persoană în scara unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei.

Bărbat din București, reținut pentru agresiune sexuală

Din data de 26 iunie au fost începute cercetările. La acea dată, polițiștii din cadrul Secției 23 au fost sesizați de către o tânără de 22 de ani, cu privire la fapta săvârșită de bărbatul în vârstă de 26 de ani.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 16:00. În timp ce se afla chiar în scara blocului unde locuia, din spatele tinerei a venit un bărbat necunoscut care, fără acordul ei, a început să o atingă în zonele intime. Fata a început să țipe, iar agresorul a fugit din scara blocului, într-o direcție total necunoscută.

În urma anchetei desfășurate, polițiștii au identificat un tânăr de 26 de ani, cunoscut pentru preocupările lui de natură infracțională și bănuit pentru faptele comise.

Secția 23 continuă cercetările

„În cursul zilei de 30 iunie, bănuitul a fost depistat și condus la audieri. În urma audierilor și a probatoriului administrat în sarcina tânărului a fost reținută săvârșirea faptei reclamate.”, transmite Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti prin intermediul unui comunicat de presă.

Secția 23 de Poliție continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală. Bărbatul din București acuzat de agresiune sexuală rămâne în stare de reținere.

Amintim și că, în data de 29 octombrie 2020, a fost promulgată de către Klaus Iohannis și schimbată legea din Codul Penal pentru agresorii sexuali de copii. Astfel:

  • a crescut la 5 ani pedeapsa minimă pentru viol
  • între 5 și 12 ani de închisoare se pedepsește actul sexual săvârșit de un adult cu un minor sub 14 ani.

De asemenea, au fost majorate și pedepsele pentru recidiviști. Iar pedeapsa minimă pentru traficul de minori a crescut și ea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button