Aglomerație uriașă pe A2 spre București. O bandă de circulație a fost blocată după ce un pieton a încercat să traverseze autostrada

15 aug. 2021
5138 afișări
Aglomerație uriașă pe A2 spre București. O bandă de circulație a fost blocată după ce un pieton a încercat să traverseze autostrada
Aglomerație uriașă pe A2 spre București. O bandă de circulație a fost blocată după ce un pieton a încercat să traverseze autostrada. Sursa foto: G4media

Se circulă extrem de greu pe A2 în sensul spre București. Această aglomerație este cauzată de un accident în care a fost implicat un pieton ce dorea să traverseze autostrada în mod nepermis. Pietonul a fost rănit grav, iar autoritățile au închis o bandă de circulație.

Aglomerație duminică după-amiază pe A2, în sensul de mers spre București. Deși probabil vă gândiți că este vorba despre persoanele care se grăbesc să ajungă acasă după ce s-au relaxat cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, însă faptul că se circulă bară la bară se datorează altei cauze.

Aglomerație pe A2 | Un pieton a fost rănit grav de o mașină

Potrivit informațiilor provenite de la Centrul Infotrafic, la kilometrul 33+500, în apropierea localității Fundulea, județul Călărași, un autoturism a surprins și a rănit grav un pieton care a încercat să traverseze autostrada în mod ilegal, pe carosabil. Circulația rutieră a fost oprită total pe banda doi pe sensul ce duce către București timp de jumătate de oră.

În vederea evitării aglomerării și mai grave a autostrăzii A2 Constanța – București, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române îi sfătuiesc pe conducătorii auto care merg spre Capitală de la Constanța în această după-amiază să folosească una dintre rutele alternative pe care le au la îndemână:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Ce sfaturi transmit polițiștii în urma accidentului grav de pe A2

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au transmis o serie de sfaturi esențiale, dar care nu sunt mereu respectate de toți șoferii, pentru a se reduce riscurile accidentelor pe șosele.

Astfel, autoritățile îi roagă, printre altele, pe șoferi să conducă prudent, să păstreze distanța de siguranță între autoturisme, să nu depășească limita de viteză, să acorde prioritate în momentele esențiale și să folosească banda de urgență doar în momentele cu adevărat critice.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

De asemenea, recomandăm șoferilor să respecte limitele legale de viteză, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.”, au transmis reprezentanții IGPR.

Cookies