Aglomerație pe Valea Prahovei și A2. Bucureștenii se întorc cu mic cu mare de la munte, de la soare

11 iul. 2021
132 afișări
Aglomerație pe Valea Prahovei și A2. Bucureștenii se întorc cu mic cu mare de la munte, de la soare
sursa foto: cotidianul.ro

Aglomerație mare atât pe Valea Prahovei, cât și pe A2, Autostrada Soarelui. După cel mai aglomerat weekend din sezonul estival de anul acesta bucureștenii se întorc cu mic cu mare de la munte de la soare în Capitală, motiv pentru care s-au format cozi și se circulă extrem de încet pe anumite porțiuni.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că duminică după-amiaza traficul se desfășoară în aglomerație, cu dificultate, pe sensul de mers către București, atât la Comarnic, cât și pe Autostrada A2.

Unde este cea mai mare aglomerație

Conform autorităților, la Comarnic este trafic intens pe sensul către Capitală și vorbim de o coloană în mişcare între km. 109-108.

De asemenea, traficul este intens pe sensul de coborâre pe raza staţiunilor Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, între km. 138-128. Mai mult, vremea rea dă și ea bătăi de cap, deoarece pe raza staţiunilor Buşteni şi Azuga a fost semnalată ploaie, chiar torenţială pe alocuri.

În același timp, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în sensul de mers către Capitală, a avut loc un accident între trei autoturisme la km. 203, în localitatea Bărăganu din judeţul Constanţa. Cu toate că accidentul în lanț nu s-a soldat din fericire cu persoane rănite, din cauza lui s-a format o coloană în mişcare de aproximativ un kilometru, care îngreunează imens circulația.

Dacă tot ești interesat de trafic, s-ar putea să îți placă și asta Cel mai aglomerat weekend de pe litoral. O femeie a fost la un pas să nască în trafic

Coadă de șase kilometri între Cernavodă și Fetești

Altă zonă cu trafic intens este şi între localităţile Cernavodă şi Feteşti, acolo unde s-a format o coloană de autoturisme lungă de aproximativ şase kilometri. Același lucru se întâmplă și pe Pe DN 39 Constanţa – Mangalia, unde se circulă în coloană de mașini pe raza staţiunilor Tuzla, Eforie Sud, Eforie Nord şi Agigea (aici este mereu aglomerat în sezonul estival).

Recomandările autorităților

„Recomandăm conducătorilor auto să opteze pentru rute alternative, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, îi sfătuim pe şoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp”, arată Centrul Infotrafic.

Cookies