ARHIVA B365

Aglomerație pe DN1 şi pe Autostrada A2. Bucureştenii se întoc din minivacanţa de Rusalii UPDATE

UPDATE 19.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (18,30), pe Valea Prahovei, pe DN1 traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe sensul de mers către București. Se circulă în coloană între Predeal – Azuga – Bușteni și pe segmentul Sinaia – Comarnic.

Rute ocolitoare:

— DN1A Săcele — Cheia — Ploiești si A3 Ploiești — București;

— DN73 Zărnești — Bran — Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare-Pravăț — Târgoviște, DN71 Târgoviște — Bâldana, DN7 Bâldana — București;

—DN73 Zărnești — Bran — Pitești, autostrada A1 Pitești — București.

A1 Pitești — București și A3 Ploiești — București pot prelua fără probleme valorile ridicate de trafic de trafic. Se pot forma coloane însă la ieșirea de pe A1 și A3 și intrarea pe șoseaua de centură a municipiului București, sau pe bd. Iuliu Maniu dinspre A1.

Trafic intens este și pe DN39, între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, precum și la Agigea.

Pe autostrada A2 București — Constanța, valorile de trafic sunt crescute. Însă, prin stația de taxare de le Fetești, de pe A2 București — Constanța, se trece fără probleme majore de fluență. Reamintim conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca plata peajului să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre stațiile autorizate de distribuire a carburanților de pe autostradă sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzile A1 București — Pitești, A2 București — Constanța și A3 București — Ploiești sunt sfătuiți:

ˇ să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță;

ˇ să respecte limitele legale de viteză;

ˇ să folosească luminile de întâlnire;

ˇ să se asigure și să semnalizeze când schimbă banda de circulație;

ˇ să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc;

ˇ să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii;

ˇ să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate;

ˇ în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până ce intensitatea circulației mai scade.

UPDATE 17.00 Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, începând cu ora 16:45, a fost ridicată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

De asemenea, nu se mai aplică nici devierea de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73 către Braşov sau către Piteşti.

UPDATE 14.22 Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, nu sunt înregistrate blocaje în trafic, autoturismele rulând cu o viteză de aproximativ 40 de km/h în localități.

Totodată, pe DN 1A, în zona Cheia, se înregistrează trafic intens pe sensul de mers de la Brașov către Ploiești, însă pe această rută nu sunt coloane de mașini.

Traficul auto este destul de aglomerat în țară, în special pe rutele de întoarcere spre Capitală, după ce mai mulți șoferi au plecat spre munte în minivacanța de Rusalii.

Traficul a fost deviat și pe DN73A Râșnov-Predeal, pe DN73, fie către Brașov și apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Pitești pe DN73 și apoi spre București pe autostrada A1.

sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button