Să vezi și să nu crezi! Iar este aglomerație pe DN1 București-Brașov, pe sensul către munte, în minivacanța de 1 Decembrie. Pare-se că românii s-au obișnuit cu gândul și au decis să petreacă ore bune în mașină, de Ziua Națională, pe Valea Prahovei.
Centrul Infotrafic a anunțat că sunt valori de trafic intense pe DN1, județul Prahova.
Aglomerație de 1 Decembrie pe DN1 București-Brașov
Joi, 1 Decembrie 2022, centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române îi anunța pe șoferi că, la ora 12:00, se înregistrau valori ridicate de trafic pe DN 1 București-Brașov, pe sensul de mers către zona montană, astfel:
- Centura de Vest a municipiului Ploiesti, trafic normal, precipitații sub formă de ploaie,
- Comarnic, fără precipitații, condiții de ceață vizibilitate 200 de metri, coloana de mașini în mișcare pe direcția de deplasare către Brașov, de la km 104+500 până la km 107,
- Sinaia, trafic normal, fără precipitații,
- Bușteni – Azuga, fără precipitații, coloana de mașini în mișcare pe direcția de deplasare către Brașov, de la km 128 pana la km 131.
Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru a fluidiza traficul pe raza stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.
„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic”, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.
Sfaturi pentru șoferi
Ținând cont de prognoza ANM, polițiștii își fac datoria și le recomandă șoferilor următoarele:
- Înainte de a porni la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarna;
- Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (șosea acoperită cu zăpadă, gheață sau polei);
- Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități, sau 50 km/h în afara lor când drumul este acoperit cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu, aceasta este obligația șoferului.
- Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a putea vedea și a putea fi văzuți în trafic. Legislaţia rutieră îi obligă pe șoferi să folosească luminile de întâlnire în afara localităţilor şi în timpul zilei;
- Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranță atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
- Echipați autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
- Verificați periodic bateria mașinii;
- Nu bruscaţi comenzile și încercați să folosiți mai mult frâna de motor;
- În zilele cu ploi, lapoviță sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz;
- Operatorii de transport ce dețin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite.