Aglomerație la Otopeni. Câte 1.700 de pasageri ajung în țară în fiecare oră

24 dec. 2021
137 Afișari
Aglomerație la Otopeni. Câte 1.700 de pasageri ajung în țară în fiecare oră
Aglomerație la Otopeni. Câte 1.700 de pasageri ajung în țară în fiecare oră

Cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou, cei plecați în străinătate se întorc acasă. Dacă în această perioadă ajungeți pe Aeroportul Henri Coandă este necesar să va înarmați cu răbdare deoarece este foarte aglomerat. Vă recomandăm de asemenea să ajungeți mai devreme acolo pentru a vă asigura că nu pierdeți avionul stând la cozi.

Zilele acestea, este foarte mare aglomerație la Otopeni. Aeroportul Henri Coandă este supra solicitat din cauză că foarte mulți români se întorc acasă pentru sărbători. Aproximativ 1.700 de pasageri aterizează aici la fiecare oră.

Aglomerație la Otopeni

Datorită numărului foarte mare de oameni ce sunt așteptați să aterizeze pe acest aeroport, toate echipajele ce se ocupă de verificarea documentelor au fost suplimentate. Suplimetarea a fost necesară pentru a se putea asigura fluidizarea traficului de persoane în aeroport.

Se acționează cu efective sporite ale personalului CNAB, dar și ale DSP, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Poliției Transporturi Aeriene, după cum anunță Compania Națională Aeroporturi București. Compania, recomandă pasagerilor ce nu îndeplinesc condițiile de intrare în țară, adică care nu vin din țari ale Uniunii Europene ( sau celor ce vin din Norvegia, Elveția, Islanda sau Liechtenstein) și care nu pot prezenta un certificat digital european, să se prezinte la ghiseele DSP cu toate documentele medicale necesare pregatite, pentru a se minimiza timpul de control al acestora.

Personalul a fost suplimentat

Aeroportul Henri Coandă se află în pregătiri prentru traficul creșcut ce va urmă pe fluxu de plecări. Sunt așteptate creșteri ale traficului imediat după Crăciun, dar în mod special după Anul Nou. Din acest motiv, au fost deschise și sunt operaționale toate ghișeele pentru check-in, precum și toate filtrele pentru controlul de securitate și ghișeele pentru verificarea și controlul pașapoartelor. Administratorul aeroportului le-a solicitat companiilor aeriene și agenților de handling să depună eforturile ce vor fi necesare. Acestea se referă la procesarea cât mai rapidă a pasagerilor pentru a se putea asigura un trafic fluent pe aeroport.

Este important de știut, pentru cei ce vin în țară că din data de 20 decemrbie Formulatul de Localizare a Pasagerilor a devenit obligatoriu. Orice persoana ce vine în țară în perioada următoare, trebuie să completeze, cu 24 de ore înainte, acest formular. Acesta se completează digital și nu este necesară printarea lui.

 

 

 

Cookies