Aglomerație la metrou, pe Magistrala 2. Trenurile circulă pe o singură linie, anunță Metrorex

24 mai 2022
368 Afișari
Aglomerație la metrou, pe Magistrala 2. Trenurile circulă pe o singură linie, anunță Metrorex

Aglomerație la metrou, marți, până la sfârșitul zilei, pe Magistrala 2. Metrorex anunță că circulația este îngreunată, iar trenurile de metrou circulă pe o singură linie. Acestea vor sosi (teoretic) la un interval de 10-12 minute.

Decizia a fost luată după defecțiunea ce a fost urmată de un incendiu cu degajări mari de fum, înregistrată dimineață.

Agloemerație la metrou, pe Magistrala 2

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Metrorex, trenurile de metrou vor circula într-un mod reorganizat până în momentul în care comisia tehnică de specialitate Metrorex – AGIFER va dispune retragerea trenului defectat în depou.

Astfel, marți – până la sfârșitul programului, trenurile de metrou de pe Magistrala 2 vor circula îngreunat, la un interval de 10-12 minute, în felul următor:

  • pe traseul Pipera-Berceni-Pipera metrourile circulă normal, dar excepție face distanța dintre stațiile Piața Romană și Piața Unirii 2, acolo unde se circulă pe un singur fir, în mod alternativ.

Trenul defectat azi-dimineață încă este în același loc, iar acesta ar urma să fie retras în depou abia la noapte.

Incendiu la metrou

Defecțiunea produsă marți – 24 mai 2022, la metrou între stațiile Piața Victoriei și Piața Romană, în urma căreia a izbucnit un incendiu cu degajări de fum, urmează să fie analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat – potrivit procedurilor – la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie.

Oamenii care se aflau în metrou au forțat deschiderea ușilor, iar acest lucru a dus la blocarea trenului în tunel, dar și deconectarea de la energia electrică a metroului.

„Menționăm că, pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel”, a declarat Metrorex.

Cookies