Haos în trafic în Nordul Capitalei. Pasajul Kisseleff este restricționat dis-de-dimineață într-o aglomerație de nedescris UPDATE

21 iul. 2021
1550 afișări
Haos în trafic în Nordul Capitalei. Pasajul Kisseleff este restricționat dis-de-dimineață într-o aglomerație de nedescris UPDATE
Aglomerație în trafic în Nordul Capitalei. Pasajul Kisseleff este restricționat dis-de-dimineață sursa foto: b365.ro

Cea mai aglomerată zonă din București este paralizată miercuri dimineața din cauza unor restricții de trafic pricinuite de o ceremonie militară organizată în mijlocul săptămânii cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cea mai aglomerată intrare în București, pe DN1, dinspre Otopeni, este blocată miercuri dimineața din cauza unor restricții de trafic provocate de o ceremonie militară cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Aceasta are loc în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală, motiv pentru care traficul este restricționat de Brigada Rutieră inclusiv în pasajul Kisseleff.

UPDATE: HARTA RESTRICȚIILOR

UPDATE:

Circulația este deviată pe linia de tramvai pe Bulevardul Mărășești. În încercarea de a fluidiza traficul în zonă, polițiștii le recomandă participanților la trafic să folosească inclusiv linia de tramvai în loc de banda de mers. 

Restricții în București 21.07.2021, în intervalul orar 06:00-14:00:

Traficul rutier este blocat pe Șos. Kiseleff și cel de pe străzile adiacente între Piața Presei Libere și Piața Victoriei. Poliția rutieră anunță de asemenea că în pasajul Presei Libere se va putea circula doar către Piața Montreal;

Poate te interesează și aceste Restricții de circulație în București până miercuri. Poliția Rutieră ne pregătește pentru o săptămână aglomerată

  • traficul rutiert va fi blocat pe Bd. Mareșal Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcului de Triumf, precum și străzile din zonă;
  • traficul rutier va fi blocat pe Str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcului de Triumf;
  • traficul rutier va fi blocat pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcului de Triumf, precum și străzile din zonă;
  • traficul rutier va fi blocat pe Str. Docenților, între Str. Clucerului și Str. Gheorghe Brătianu, precum și străzile din zonă.

Restricțiile au început de aseară de la ora 20:00 și sunt valabile până în data de 21.07.2021, ora 16:00:

traficul rutier va fi blocat pe benzile 1 și 2 în Piața Arcul de Triumf și pe Str. Alexandru Constantinescu, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale;
semafoarele din Piața Arcului de Triumf nu vor funcționa pe timpul desfășurării atât al antrenamentului general, cât și al ceremoniei.

Poliția Rutieră recomandă aceste rute ocolitoare:

  • Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Bd. Mareşal Averescu – Bd. I Mihalache – Piața Victoriei;
  • Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Bd. Mareşal Averescu – Str. Turda – Podul Grant;
  • Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – DN1;
    Șos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării – D.N.1.

Anunțul MApn

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), cu această ocazie vot defila pe sub Arcul de Triumf detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

Defilarea va fi deschisă de un detaşament format din militari răniţi în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include şi un detaşament al Jandarmeriei, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operaţii.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unităţi şi unităţi ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operaţii.

Pe timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere şi se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii externe, iar formaţii de aeronave vor survola monumentul.

Ultimii militari s-au întors în iunie în România

Ultimul detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan, format din 140 de militari, s-a întors în ţară la finalul lunii iunie.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.

România a participat cu trupe în Afganistan încă din anul 2002, atât la Operaţia Enduring Freedom, cât şi la ISAF, în spiritul solidarităţii faţă de partenerul strategic american şi pentru consolidarea poziţiei naţionale ca partener aliat, arată MApN.

Din 2002 şi până în prezent, peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotaţii de câte şase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă şi control de nivel brigadă, cât şi în cadrul unor structuri de forţe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaţionale de consiliere şi legătură (OMLT), detaşamente din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale, echipe de instructori ANA Training, subunităţi CIMIC.

Cookies