BAZAR

Ce înseamnă AGLOMERAȚIA din Bucureşti: 8.000 de oameni pe kilometrul pătrat

Dacă se va menţine acelaşi ritm, specialiştii estimează că, în 4 ani, Bucureștiul ar putea ajunge cea mai aglomerată capitală din Uniunea Europeană, potrivit DIGI24.

Bucureştiul devine tot mai aglomerat pe zi ce trece, dar autorităţile dau în continuare autorizaţii de construire pentru fiecare colţ liber de teren.

Peste 8 mii de oameni locuiesc, în prezent, pe o suprafaţă de 1 kilometru pătrat. Cifra este dubă faţă de Berlin, Budapesta sau Viena.

Peste două milioane de oameni locuiesc aici cu acte, iar alţi un milion sunt zilnic în tranzit prin oraş. Efectul: străzile sunt tot mai aglomerate, iar transportul public e suprasolicitat.

„Avem peste 8.000 de locuitori pe kilometru pătrat în condiţiile în care o limită rezonabilă pentru confort este de 2.500″, spune Nicuşor Dan, preşedintele Salvaţi Bucureştiul.

Numărul locuitorilor Bucureştiului creşte anual pentru că zeci de mii de persoane vin aici la studii sau să-şi caute un loc de muncă. Astfel, se construieşte pe fiecare petic de pământ găsit liber.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button