ȘTIRI

Agenţia Europeană a Medicamentului: vaccinarea cu Johnson&Johnson are ca efect secundar formarea unor cheaguri de sânge

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu serul împotriva Covid-19 al companiei.

EMA a precizat că le consideră ”efecte foarte rare ale vaccinului” și că beneficiile sunt mai importante decât riscurile.

Johnson&Johson şi-a oprit săptămâna trecută desfăşurarea vaccinului în Europa, după ce Agenţia americană a medicamentului (FDA) a oprit temporar vaccinarea cu acest ser, din cauza descoperirii a şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge şi unui deces, după vaccinarea a aproape şapte milioane de oameni.

EMA a stabilit că formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie adăugată efectelor secundare rare ale acestui vaccin.

Johnson&Johnson urma să livreze UE 55 de milioane de doze de vaccin în al doilea trimestru.

”Comitetul de Securitate al EMA (PRAC) a conchis că o avertizare cu privire la cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel scăzut al trombocitelor este necesar să fie adăugate informaţiilor despre vaccinul (împotriva) covid-19 Janssen”, a anunţat EMA într-un comunicat, relatează AFP.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button