ARHIVA B365

Agenţia de Transport din Suedia: Nu putem cunoaşte semnificaţia fiecărei combinaţii posibile

Agenţia suedeză de transport spune că pentru aprobarea plăcuţelor de înmatriculare personalizate sunt luate în considerare mai multe criterii, unul dintre ele fiind să se evalueze dacă combinaţia de litere sau cifre este ofensatoare. În acest caz, nu este aprobată plăcuţa de înmatriculare, agenţia suedeză arătând însă că nu poate cunoaşte semnificaţia fiecărei combinaţii posibile, în toate limbile posibile.

„Plăcuţele de înmatriculare personalizate care sunt folosite în Suedia sunt aprobate de Agenţia de Transport Suedeză şi pot fi folosite în străinătate atât timp cât nu contravin legislaţiei locale. Când aprobăm plăcuţe de înmatriculare personalizate, luăm în considerare anumite criterii. Unul dintre criterii este să evaluăm dacă combinaţia de litere sau numere este percepută ca fiind ofensatoare. În acest caz, nu aprobăm plăcuţa de înmatriculare. Totuşi, nu putem cunoaşte semnificaţia fiecărei combinaţii posibile, în toate limbile posibile. Cuvinte neofensatoare în unele limbi pot fi ofensatoare în alte limbi”, menţionează Agenţia de Transport din Suedia în documentul în limba engleză, publicat pe Facebook de Ambasada Suediei la Bucureşti.

Agenţia de Transport din Suedia mai spune că dacă i se atrage atenţia că o plăcuţă de înmatriculare personalizată aprobată este ofensatoare, aceasta va fi retrasă.

De asemenea, Agenţia de Transport Suedeză le recomandă proprietarilor de plăcuţe de înmatriculare personalizate să folosească plăcuţele originale atunci când călătoresc în străinătate şi să urmeze reglementările care se aplică în ţara gazdă. „Proprietarii plăcuţelor de înmatriculare personalizate trebuie să aibă mereu cu ei plăcuţele originale, atunci când călătoresc în străinătate”, mai precizează Agenţia de Transport din Suedia.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare „M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti preciza că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Şoferul maşinii, Răzvan Ştefănescu, a anunţat, marţi, la ieşirea din sediul Poliţiei Rutiere că va depune plângere penală pentru că nu a fost lăsat să-şi ducă copilul într-un loc sigur, acesta însoţindu-l câteva ore la sediul Poliţiei Rutiere. Răzvan Ştefănescu a mai spus că nu a primit explicaţii plauzibile pentru reţinerea permisului.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button