Agențiile nu duc turiștii străini în Centrul Vechi, din cauza hoților de buzunare

de:
16 sept. 2012
0 Afișari
Agențiile nu duc turiștii străini în Centrul Vechi, din cauza hoților de buzunare

„În Centrul Vechi nu-i ducem. Am avut foarte multe grupuri pe care le-am dus acolo şi s-au înregistrat foarte multe furturi. Sunt hoţi de buzunare care, cum văd turiştii străini, care sunt în general bătrânei, le fură portofelele, aparatele de fotografiat, cărţile de identitate, paşapoartele şi avem dureri de cap. E foarte periculos şi evităm să-i ducem acolo. Dar nu doar la noi se întâmplă asta, pentru că şi în alte capitale sunt hoţi de buzunare”, a declarat George Mărginean, proprietarul agenţiei Karpaten Turism, pentru Mediafax.

Şi Mircea Vladu, directorul general al Prestige Tours, confirmă că riscul de furt este mai ridicat în Centrul Vechi, din cauza străzilor înguste şi a aglomeraţiei: „Se fură orice, de la portofele la camere foto. Noi le spunem turiştilor pe care îi ducem acolo să fie atenţi la genţi şi la buzunare. Este o zonă cu risc foarte ridicat de furt. Unii turişti vor, cu toate acestea, să meargă şi în Centrul Vechi.”

Directorul agenției a recunoscut că Centrul Vechi are potențial turistic, însă consideră că ar trebui să apară și magazine de suveniruri, pe lângă barurile și cafenelele de acolo și să fie mărit numărul de echipe de poliție din zonă.

 

Cookies