After-school GRATUIT la 22 de școli din Capitală

de:
11 sept. 2018
0 Afișari
After-school GRATUIT la 22 de școli din Capitală

Beneficiarii Programului „Educație pentru Viață” vor fi împărțiți în două categorii, în funcție de necesitatea fiecărei unități școlare înscrise în program.

În prima categorie, vor fi înscriși un număr de 2600 de elevi din 18 unități de învățământ preuniversitar de stat. Aceștia vor beneficia după orele de curs de masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă. Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri, după programul obligatoriu de școală, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

Costul programului este de 25 de lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală a Sectorului 1 din bugetul propriu, informează administrația locală într-un comunicat de presă remis la redacție. 

Conform sursei citate, în cea de-a doua categorie, vor fi înscriși un număr de 370 de elevi din patru unități de învățământ. Aceștia frecventează școli care dispun de semiinternat și vor beneficia de o masă caldă pe zi. Pentru această categorie, costul programului este de 15 lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală.

Burse pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură

Elevi care învaţă în şcolile şi liceele din Sectorul 1 vor beneficia, și în acest an, de burse școlare. Este vorba despre patru categorii de burse: burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social.

În semestru doi al anului școlar 2017-2018, 17.260 de elevi au beneficiat de burse, cuantumul acestora fiind de: 600 lei/lună/elev – bursa de performanță și 300 lei/lună/elev – bursa de merit, de studiu și de ajutor social. Pentru semestrul I al anului școlar care a început astăzi, cuantumul burselor va fi stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Cookies