Africa sălbatica s-a strecurat în București, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Sfânta cafea de la Saint Roastery

susținut de *IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență. IQOS este destinat exclusiv adulților, care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.
05 iun. 2024
63988 afișări
Africa sălbatica s-a strecurat în București, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Sfânta cafea de la Saint Roastery
Africa sălbatica s-a strecurat în București, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Sfânta cafea de la Saint Roastery | Sursa foto: Saint Roastery

Saint Roastery e un loc super unde acum, că este oficial vară și cu toții știm că nimic nu se compară cu acea senzație răcoritoare pe care o aduce o cafea rece în zilele toride, preparată cu grijă și pasiune de barista, poți trăi o astfel de experiență.

Saint Roastery este o cafenea și prăjitorie ce oferă o experiență autentică în lumea cafelei de specialitate, provenind din diverse regiuni precum America Latină, Africa și Indonezia.

Saint Roastery, nu este doar o micro prăjitorie, ci o poveste de succes ce a pornit din pasiunea pentru cafea a proprietarilor. Aceștia au călătorit în Africa, unde au descoperit bogăția și diversitatea lumii cafelei. Fascinați de experiența lor și dorind să împărtășească această pasiune cu ceilalți, câțiva ani mai târziu, au deschis în București o prăjitorie cu cafenea integrată, sub numele de Saint Roastery.

Coffee shop-ul atrage mulți iubitori de cafea pentru atmosfera relaxantă ce este completată perfect de cafeaua de specialitate și diversitatea preparatelor, fie că vorbim de croissante, pasteis de nata, cold brew sau flat white.

Africa sălbatica s-a strecurat în București, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Sfânta cafea de la Saint Roastery
Sursa foto: SWaint Roastery/Instagram

Ce este cold brew?

Cold brew reprezintă o metodă de preparare a cafelei care implică turnarea de apă rece sau la temperatura camerei peste cafeaua măcinată și lăsarea acesteia la infuzat timp de minim 12 ore. Rezultatul este o băutură de cafea concentrată, cu un gust neted și complex si cu nivel scăzut de aciditate. Poate fi savurată rece sau diluată cu apă sau lapte, în funcție de preferințe 

Datorită timpului îndelungat de macerare, cold brew conține o concentrație ridicată de cafeină, oferind un impuls energetic puternic și de durată.

Deși metoda de preparare a cold brew are origini vechi, devenind populară în Japonia în secolul al XVII-lea, a câștigat popularitate globală în ultimii ani datorită gustului său unic și a versatilității. În special în zilele calde de vară, cold brew oferă o alternativă răcoritoare la cafeaua fierbinte tradițională.

Revenind, la Saint Roastery găsești o terasă primitoare unde te poti bucura de o cafea de specialitate in diminețile de vară sau de un pahar de prosseco in după-amiezile petrecute cu prietenii.

Prețul cafelei variază intre 10 și 21 de lei.

📍 Adresa: Strada Maltopol nr. 26, București📍

Africa sălbatica s-a strecurat în București, undeva între Piața Victoriei și Gara de Nord. Sfânta cafea de la Saint Roastery
Sursa foro: Unsplash

Ce mai găsești la Saint Roastery?

Se organizează sesiuni de cupping, oferind clienților posibilitatea de a descoperi arome noi și de a învăța mai mult despre originea și prepararea cafelei.

Cuppingul este o practică sofisticată și meticuloasă, adesea descrisă ca o formă de degustare a cafelei în care se explorează în profunzime aromele, gusturile și alte caracteristici ale cafelei. Această ceremonie a cafelei implică evaluarea atentă a unor aspecte precum aroma, aciditatea, corpul și dulceața, pentru a înțelege pe deplin profilul gustativ al cafelei.

Procesul începe prin măcinarea boabelor de cafea în mod uniform și apoi se prepară mai multe eșantioane în pahare identice. Apoi, apa fierbinte este turnată peste cafea pentru a extrage aromele și a permite degustătorilor să își folosească simțurile pentru a evalua subtilitățile fiecărui eșantion. Prin miros și gust, degustătorii își notează impresiile despre fiecare cafea, de la aromele florale sau de fructe până la notele de ciocolată sau de nuci. 

Gasești informații pe pagina lor de Instagram, care este ☕AICI☕.

Și dacă vrei să fugi de agitația orașului și să îți petreci weekendul în Vama Veche te poți bucura de cafea de specialitate și la malul marii. În interiorul Expirat in zona de food vei găsi pop-up-ul Saint Roastery toată vara.

De prin marele Bucharest Coffee Shop:

Cookies