ARHIVA B365

AFI Europe construieşte un complex de birouri de 60.000 mp pe terenul fabricii Inox din Capitală

„În Bucureştii Noi am obţinut autorizaţia de construire cu câteva săptămâni în urmă şi suntem în negocieri pentru finanţare. Din 28.000 metri pătraţi avem deja închiriaţi 12.000 metri pătraţi şi am vrea să deschidem pe parcursul anului 2014. Construcţia ar putea începe în acest an sau începutul anului viitor”, a declarat agenţiei Mediafax David Hay, directorul executiv al AFI Europe România.

În zona Bucureştii Noi a mai fost anunţată construcţia unui mall în cadrul parcului de retail Collosseum, dezvoltat de firma Nova Imobiliare, cu capital britanic. „Nu cred că va începe dezvoltarea mall-ului. Din câte ştiu nu merg atât de bine, ştiu că sunt alte proiecte în plan în zonă, dar nu cred că Colloseum va începe. Nu văd acum o competiţie reală în zonă”, a arătat Hay.

Compania deţine pe Bulevardul Bucureştii Noi un teren de 65.000 metri pătraţi.

Pe segmentul de birouri, pe lângă complexul pe care îl are în dezvoltare lângă centrul comercial AFI Palace Cotroceni, compania vrea să construiască un proiect similar pe terenul fostei fabrici Inox, din apropierea Hotelului Marriott, cu o suprafaţă de peste 17.000 metri pătraţi. Iniţial compania dorea să dezvolte pe acest teren un complex de locuinţe.

„Mai avem în plan un alt parc de birouri, pe locaţia fostei fabrici Inox, vizavi de Vulcan. Vrem să facem un parc de afaceri aproximativ 60.000 mp în special birouri, ne planificăm să începem construcţia în circa doi ani. După ce finalizăm AFI Park vom începe lucrările la acest proiect, care va fi dezvoltat în 3-5 faze, depinde cum îl împărţim”, a precizat Hay.

AFI Europe este membră a AFI Group şi dezvoltă şi gestionează diverse proiecte comerciale şi rezidenţiale în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button