ȘTIRI

Afi Europe construieşte un complex de birouri lângă Mariott şi a primit autorizaţie pentru noul mall

„Deşi durează mult până obţinem finanţare, până la urmă reuşim. Asta ne încurajează să începem noi proiecte. În Bucureştii Noi am obţinut autorizaţia de construire cu câteva săptămâni în urmă şi suntem în negocieri pentru finanţare. Din 28.000 metri pătraţi avem deja închiriaţi 12.000 metri pătraţi şi am vrea să deschidem pe parcursul anului 2014. Construcţia ar putea începe în acest an sau începutul anului viitor”, a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe România, conform mediafax.ro.

Întrebat dacă este se simte norocos că AFI este printre puţinele companii imobiliare care mai obţin finanţare bancară pentru proiectele dezvoltate, Hay a răspuns că nu este o chestiune legată de noroc.

„Nu este un noroc, pentru că dacă era noroc aş fi fost sceptic. Pentru a lua credite acum trebuie în primul rând să fii un client existent al băncii, un client foarte bun, cu un trecut foarte bun. Proiectul trebuie să fie cel mai bun posibil din punct de vedere al locaţiei, accesului, transportului public, designului, mixului de clienţi, preînchirierilor. În plus, acum pentru a primi finanţare, trebuie să aduci mai mult capital propriu decât era nevoie înainte. Acum trebuie să vii la proiectele de retail cu 35-45% din investiţie din surse proprii. Pentru un proiect de retail este o grămadă de bani şi nu mulţi dezvoltatori pot să vină cu aceste fonduri, de aceea este dificil să obţii finanţare”, a explicat reprezentantul dezvoltatorului israelian.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button