ARHIVA B365

Afișe „Wanted” pe numele a șase români, emise de FBI

Șeful bandei este Nicolae Popescu, alături de el fiind implicate alte șase persoane. Ambasada americană informează că au fost emise afișe de căutare pentru cei șapte, din partea FBI, iar Interpol a emis o avertizare de tip cod roșu pentru căutarea acestora.

Ceilalți șase români sunt Daniel Alexe, Dumitru Daniel Bosogioiu, Ovidiu Cristea, Dragomir Răzvan, doi cunoscuți sub pseudonimele „George Skyper” și „Tudor Barbu Lăutaru”, pe lângă ei fiind și un albanez, Fabjan Meme. Alți șase membri ai grupării au fost arestați în decembrie 2012, cei avuți în vedere de afișele emise de FBI reușind însă să scape.

Acuzații postau oferte pe eBay și cars, referitoare la mașini și bărci cu valoare cuprinse între 10.000 și 45.000 de dolari, care de fapt nu existau, încasând cecurile de la cumpărători. Mai mult, acuzații susțineau chiar că dețin saloane auto în SUA, cărora le creau și site-uri de internet, saloanele fiind, bineînțeles, inexistente. Acuzații foloseau pașapoarte false pentru a deschide conturi în Statele Unite, inclusiv Răzvan, rezident în California, la un moment dat. Banii erau scoși din conturi și trimiși în Europa, ulterior.

Popescu era cel care coordona activitatea infractorilor, angajând falsificatori de pașapoarte, coordonând postarea de anunțuri false și retragerea banilor din bănci, dar și cumpărarea unor ceasuri marca Audemars Piguet în Europa, în valoare de 140.000 de dolari, din banii obținuți prin fraudă. Infractorii au câștigat aproximativ 3 milioane de dolari din fraude.

În convorbirile interceptate, Bosogioiu își exprima teama de a nu cădea sub incidența legilor federale din SUA, și de a nu fi urmărit de FBI. Popescu îl liniștea, însă, spunându-i că nu vor fi niciodată extrădați din România în SUA, arată documentul remis redacției de către ambasada SUA.

Biroul FBI din România a fost implicat în instrumentarea acestui caz, iar Statele Unite mulțumesc partenerilor din România pentru sprijinul oferit, se mai arată în comunicat, pe care îl puteți citi în totalitate aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button