Avertizare RO-ALERT. Rupere de nori în Tineretului. Cod portocaliu de vreme rea în București și Ilfov VIDEO UPDATE

11 iun. 2021
525 afișări
Avertizare RO-ALERT. Rupere de nori în Tineretului. Cod portocaliu de vreme rea în București și Ilfov VIDEO UPDATE

Afară plouă zgomotos și vremea asta de început de vară nu ne dă pace. ANM a anunțat un Cod portocaliu de vreme rea în București și Ilfov. Sigur știți și voi dacă vă uitați pe geam sau sunteți în trafic, dar vă spunem și noi. Mai mult, am avut parte de o rupere de nori în Tineretului, iar telefoanele au vuit în Bucureștu și Ilfov din cauza mesajelor RO-ALERT.

Un nor imens acoperă aproape tot Bucureștiul

UPDATE 19.10. ISU București Ilfov anunță primele intervenții după furtună

Până în acest moment, ca urmare a codului meteo portocaliu, in Bucuresti au fost inregistrate 9 cazuri, după cum urmează:

  • ❗5 acumulari de apa in subsolul cladirilor, curtilor sau carosabil
  • ❗4 copaci cazuti pe carosabil.
  • Nu au fost inregistrate victime.
    A fost remis mesaj de informare a populatiei prin sistemul RoAlert.
  • Str. Slăvești, copac pe carosabil
  • Str Govora nr. 5, copac cazut
  • Aleea Barajul Lotru, copac cazut
  • Str. Radu Beller nr. 25, copac cazut
  • Calea Văcărești, pod Mihai Bravu, apa acumulata pe carosabil

UPDATE 19.00:

Rupere de nori în București și inundații în zona Tineretului, unde apa a depășit 30 de centimetri pe șosea.
Câteva zone din Capitală s-au inundat imediat din cauza canalizării care nu poate prelua cantități mari de apă într-un timp atât de scurt.

G4Media.ro a semnalat o astfel de situație în cartierul Tineretului, unde apa a depășit 30 de cm în anumite zone. O persoană a filmat totul.

Update 18.40. Avertizare RO-ALERT cu privire la codul portocaliu

Avertizare RO-ALERT în București.

Știre inițală:

Municipiul București și județul Ilfov sunt vineri seară sub avertizare de tip nowcasting de cod portocaliu de ploi torențiale și grindină.

De la 17.30 până la 18.10, în București se vor semnala averse care vor depăși 25…30 l/mp – îndeosebi în estul și sud-estul municipiului, grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit ANM.

Totodată, până la 18.10, în județul Ilfov, în Pantelimon, Glina și Popești-Leordeni, se vor semnala averse torențiale care vor depăși izolat 30…40 l/mp, grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cod galben de furtuni timp de trei zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis azi un cod galben de furtuni, valabil joi între orele 12.00 – 23.00, în 31 de judeţe. Se anunţă şi trei zile de ploi torenţiale, cu vijelii şi grindină.

ANM a emis o informare meteo ce anunţă perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri şi sâmbătă (10, 11 şi 12 iunie), îndeosebi după-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul şi centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest şi va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Cookies