Afacerea „Țigareta de Sector”. Doi bărbați, arestați în București pentru că vindeau țigări de contrabandă în piețe. Când au fost prinși, conduceau dube-tutungerii

07 iun. 2023
212 Afișari
Afacerea
Afacerea "Țigareta de Sector". Doi bărbați, arestați în București pentru că vindeau țigări de contrabandă în piețe. Când au fost prinși, conduceau dube-tutungerii | Foto simbol; sursa: Unsplash

Doi bărbați au fost prinși în flagrant și reținuți de polițiștii din Capitală, pe data de 6 iunie, pentru contrabandă cu țigarete. Aceștia le-ar fi vândut în piețele agroalimentare din Sectorul 1.

Doi bărbați au fost prinși în flagrant pentru contrabandă cu țigarete

Polițiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 au prins în flagrant și au reținut doi bărbați care sunt bănuiți că ar desfășura activități ilegale în sfera contrabandei cu țigări, conform unui comunicat transmis de Agerpres.

Din datele și probele administrate în cauză, a reieșit presupunerea că cei doi bărbați ar avea preocupări de natură infracțională. Astfel, aceștia ar introduce în mod ilegal, în țară, țigarete pe care le transportă și le vinde în piețele agroalimentare din Sectorul 1.

Prin urmare, miercuri, 6 iunie 2023, în jurul orei 12:30, în urma activităților investigativ-operative, suspecții au fost opriţi în trafic, într-o localitate din judeţul Ilfov, în timp ce erau la volanul a două autoutilitare.

Asupra celor două mașini s-a realizat un control și, în urma acestuia, au fost identificate, în compartimente special amenajate, aproximativ 1.400.000 de ţigarete, de diferite mărci, fără a avea marcaje legale.

Cele două autoutilitare folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor.

Prejudiciul adus statului prin nedeclararea către organele fiscale a acestei cantităţi de ţigarete este de 225.000 de euro.

Suspecții au fost duși la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia urmează să fie prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

O angajată de la DGASPC ar fi vândut un bebeluș unei familii din județul Ilfov

Fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a acuzat o șefă de la DGASPC Sector 4 că ar fi vândut un bebeluș. Aceasta ar fi cerut o sumă semnificativă de bani pentru ca cel mic să ajungă la o familie înstărită din Ilfov.

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a povestit, pe Facebook, o întâmplare șocantă care a avut loc în București.

Acesta a transmis că o șefă din cadrul DGASPC Sector 4, mai exact șefa de la serviciul „Prevenirea Separării Copilului de Familie”, ar fi vândut un bebeluș. Cel mic ar fi fost dat în grija asistenților maternali de mama acestuia.

Mama bebelușului s-ar fi dus la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului spunând că nu crede că va putea crește copilul după ce se naște. După ce a venit pe lume, bebelușul a fost dat în grija asistenților maternali, a transmis ObservatorNews.ro.

După o perioadă, mama copilului s-ar fi răzgândit și a mers să-și ia copilul înapoi, însă șefa DGASPC i-a spus că nu știe unde se află bebelușul. Femeia s-a dus la poliție pentru a depune o plângere.

Așa s-a aflat că șefa de la DGASPC ar fi dat spre „adopție” copilul către o familie din Ilfov, în schimbul sumei de 10.000 de euro. În urma acestui incident, angajata a fost mutată pe un alt post.

Ulterior, copilul a fost dus înapoi în grija asistenților sociali de la DGASPC Sector 4.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies