ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Afacerea „Pandemia | „Percheziții în București și Ilfov. UNIFARM ar fi cumpărat 1.200.000 de măști contrafăcute

Percheziții în București și Ilfov, miercuri dimineață, după ce UNIFARM ar fi cumpărat 1.200.000 de măști contrafăcute în martie și aprilie anul trecut.

Polițiștii au efectuat miercuri cinci percheziții, în București și Județul Ilfov, într-un dosar de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații. Acuzațiile sunt legate de cumpărarea a peste un milion de măști de protecție, în martie și aprilie anul trecut.

“Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat miercuri cinci percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. În acest caz se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență. În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane. Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Măștile achiziționate de Unifarm au fost distribuite în spitalele din România și au fost apoi retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical, notează Digi24. Totodată, la nivel European, a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button