Afacerea „Neversea, dar țeapă”. Două surori din București au meșterit în Paint sute de bilete la festivalul de la mare și le-au vândut. Evident, nu valorau nimic

10 iul. 2023
54254 afișări
Afacerea
Afacerea "Neversea, dar țeapă". Două surori din București au meșterit în Paint sute de bilete la festivalul de la mare și le-au vândut. Evident, nu valorau nimic. Sursa foto: Inquam Photos/ Costin Dincă

Peste 100 de persoane și-au luat țeapă cu bilete la mai multe festivale, printre care și Neversea. Două bucureștence și-au făcut o afacere și au păcălit sute de oameni, încasând sume uriașe.

Cum acționau cele două surori

Mai multe persoane s-au decis în ultimul moment că vor să meargă la festivalul Neversea, așa că s-au orientat după bilete la un preț mai redus. Dat fiind fapul că festivalul se apropia, prețurile crescuseră semnificativ pe site-ul Neversea.

Astfel, oamenii au căutat bilete pe Facebook, pe o pagină intitulată „Bilete SAGA / UNTOLD / NEVERSEA / ELECTRIC CASTLE / NOSTALGIA / SUMMERWELL”. Acolo, unii vând bilete din diverse motive (nu mai pot ajunge, au bilete în plus, etc), iar alții le cumpără, pentru a economisi bani.

Pe acea pagină activau cele două surori din București, care au reușit să țepuiască sute de persoane și să încaseze sume de peste 10.000 de lei.

Fetele postau anunțuri pe Facebook, cum că ar avea bilete de vânzare, oamenii le contactau, acestea le trimiteau bilete false, editate în Paint și le cereau banii prin transfer bancar. Cele două editau bilete astfel încât să pară reale, însă, când oamenii au vrut să le folosească la festival, au realizat că sunt invalide.

Sute de persoane, printre care și bucureșteni, au fost păcălite și au rămas și fără bani și fără bilete.

Câteva dintre declarațiile victimelor

  • „Atenție mare de la cine cumpărați bilete pentru festivalul Neversea!
    Atât în Constanța, cât și in București, această domnișoară a vândut peste 100 de bilete care sunt editate în Paint și alte aplicații fiind false.” – C. G.
  • „Astea nu mai au ce să caute în libertate, trăiesc înca din 2015 din țepe ba cu haine, bilete și am înțeles că și cu chirii.” – I. S.
  • „Și eu am cumpărat de la ea. Este de negăsit această persoană. O să fac plângere.” – C. B.
  • „I-am făcut plângere… a fost găsită și, în continuare ar fi trebuit să mă duc la Brașov, în instanț. Bineînțeles că am renunțat, deoarece nu îmi permite timpul. Ca idee… o cheama A. și am și cartea ei de identitate, dacă ajută pe cineva. I-am vândut două bilete anul trecut și, bineînțeles că nu am mai primit banii… Din spusele agentului care s-a ocupat de caz, provin dintr-o familie defavorizată și doar cu țepe de acest gen se ocupă.” – L. V.
  • „Cine e dispus să ne strângem mai mulți și să facem o plângere la poliție? Șansele sunt mai mari dacă suntem mai mulți, am poză cu buletinul ei” – C. D.

Mai multe persoane și-au făcut grup de WhatsApp ca să le prindă

Pe pagina de Facebook menționată anterior au apărut mai multe postări din partea persoanelor țepuite de către cele două bucureștence. Astfel, un internaut a venit cu propunerea de a crea un grup de WhatsApp cu toți oamenii păcăliți, pentru a discuta și, ulterior, pentru a merge la poliție să depună plângeri.

Cei care și-au luat țeapă de la boschetara asta să scrie în comentarii numele complet, orașul și câte bilete a cumpărat și suma. Facem tabel și după facem plângere. O găsim mai devreme sau mai târziu.” a scris E. F. L.

Se pare că fetele respective vindeau atât bilete, cât și haine. Potrivit spuselor martorilor, bucureștencele se întrețineau exclusiv din țepele date oamenilor, iar, până acum, nu au pățit nimic, deși, mai multe persoane au depus plângeri la poliție.

Te-ar putea interesa și:

Cookies