Afacerea „Coldplay la București”: bilete la prețuri uriașe, dar și invazie de falsuri. Organizatorii cer sprijinul Poliției și ANPC pentru combaterea speculei și fraudei

18 oct. 2023
5068 Afișari
Afacerea
Afacerea "Coldplay la București": bilete la prețuri uriașe, dar și invazie de falsuri. Organizatorii cer sprijinul Poliției și ANPC pentru combaterea speculei și fraudei. FOTO: Facebook/ Emagic/ Daniel Robert Dinu

Emagic anunță că se face bișniță cu bilete la concertele Coldplay de la București și transmite că ia măsuri pentru combaterea speculei și fraudelor și protejarea fanilor. Concret, organizatorul a cerut sprijinul ANPC și structurilor Poliției Române.

Afacerea „Coldplay la București”: bilete la prețuri uriașe, dar și invazie de falsuri. Organizatorul ia măsuri

Revânzarea ilegală a biletelor la suprapreț, cunoscută și sub denumirea de “scalping”/ “bișniță”, precum și cazurile de înșelăciune prin vânzarea de mai multe ori a aceluiași bilet, au devenit probleme tot mai mari în industria evenimentelor. Aceste practici nu numai că afectează fanii pasionați, care se confruntă astfel cu prețuri exorbitante sau cu imposibilitatea de a li se permite accesul la eveniment, dar și subminează integritatea evenimentelor și încrederea publicului, transmite Emagic într-un comunicat.

Organizatorul îi anunță pe fani că va acționa împotriva speculei și fraudelor cu bilete de spectacol. Totodată, transmite că ia măsuri ferme pentru a combate practicile neloiale, contrare activităților cinstite și principiilor bunei-credințe, care sunt de natură să cauzeze prejudicii.

Cele două concerte Coldplay de la București vor avea loc pe 12 și 13 iunie 2024, pe Arena Națională. Pentru cele două evenimente, organizatorul a cerut sprijinul ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), dar și a structurilor din cadrul Poliției Române. Astfel, cu ajutorul partenerilor de ticketing oficiali a luat măsuri pentru a combate achizițiile prin intermediul botilor, practicilor de revânzare la suprapreț sau vânzarii multiple a unui singur bilet, astfel încât să protejeze adevărații fani și să le asigure acces la prețuri corecte.

Publicul trebuie să fie cu ochii-n patru

Biletele pentru cele două concerte Coldplay de la București s-au vândut ca pâinea caldă, iar această situație a dus la apariția numeroaselor oferte de revânzare pe platforme terțe, cu care organizatorul a comunicat că nu are contract de intermediere a vânzării de bilete.

Astfel de bilete nu pot fi verificate, iar consumatorii nu au garanția că sunt deținătorii unui bilet original, valid sau ai unui bilet falsificat, ori care a fost deja vândut de mai multe ori. Facem un apel la public să fie vigilent și să nu își cumpere bilete decât de la distribuitorii autorizați. La rândul nostru, monitorizăm activ platformele de social media și cele de revânzare a biletelor și luăm măsuri pentru protejarea fanilor și a clienților noștri, care pot implica inclusiv anularea biletelor revândute in mod fraudulos, a transmis Laura Coroianu, Managing Partner Emagic.

Sfaturi pentru fani

Emagic oferă câteva sfaturilor fanilor, astfel încât să se asigure că biletele sunt valide și că vor putea intra la evenimente:

  • asigura-te întotdeauna că achiziționezi bilete doar de pe platformele de ticketing comunicate oficial de organizator (acestea pot fi identificate ușor pe afișul oficial al unui eveniment, pe websiteul organizatorului sau în evenimentul oficial creat pe rețelele de socializare de către organizator);
  • cumpără bilete de spectacol doar de pe platforme de ticketing cunoscute și verificate, care au contracte cu organizatorii;
  • nu cumpăra niciodată bilete de la persoane fizice, întrucât există posibiltatea că același bilet să fi fost revândut mai multor persoane, ceea ce îți va invalida accesul la eveniment în momentul scanării biletului.

Te-ar mai putea interesa și: Avertismentul Coldplay pentru fanii de la București: „Nu cumpărați bilete decât din locuri indicate de organizatori”. Cele doua mari site-uri cu red flag.

Cookies