Afacere dezvoltată în Bucureşti de un antreprenor român, pe lista companiilor urmărite de Apple

de:
14 feb. 2015
0 Afișari
Afacere dezvoltată în Bucureşti de un antreprenor român, pe lista companiilor urmărite de Apple

Andrei Lopată a făcut parte din primele echipe ale marilor producători de jocuri care au intrat pe piaţa din România, iar acum se luptă cu ei pe nişa jocurilor pe mobil, în care a crezut încă dinainte de era Apple, scrie businessmagazin.ro.

Andrei Lopată este unul dintre primii români de pe piaţa autohtonă de jocuri şi proprietarul companiei Atypical Games. „Nu am avut vreo lansare de joc la care să nu îmi iasă vreun fir alb şi am 14 fire albe până acum”, spune râzând Lopată.

Atypical Games – fondată sub numele de Revo Solutions în 2007 – a ajuns anul trecut la venituri de 2,1 milioane de dolari în România şi 35 de angajaţi şi s-a remarcat mai ales prin dezvoltarea unor jocuri de mobil premium pe nişa celor de luptă cu avioane şi tancuri.

După un an de muncă, cel mai recent lansat joc – Radiation Island, primul pe nişa jocurilor de supravieţuire, lansat pe platforme mobile – ajunsese după cinci zile de la lan-sare la 190.000 de download-uri, clasându-se pe locul al doilea pe platforma App Store, după Minecraft, joc aflat în portofoliul Microsoft.

Menţionată într-un comunicat lansat la începutul anului trecut de către Apple între companiile „de urmărit”, alături de dezvoltatori precum Duolingo (Statele Unite ale Americii), Lemonista (China) sau Savage Interactive (Australia), Atypical Games începe acum să satisfacă aşteptările tuturor: în afară de jocul proaspăt lansat, anul acesta compania va mai lansa altele două, îşi va dubla cifra de afaceri şi îşi va creşte echipa cu încă 15 angajaţi, potrivit antreprenorului.

Continuarea pe businessmagazin.ro.

Cookies