Fosta directoare a fabricii Pionierul face 180.000 de perechi de pantofi în Berceni

de:
24 aug. 2013
53 Afișari
Fosta directoare a fabricii Pionierul face 180.000 de perechi de pantofi în Berceni

Pe Şoseaua Berceni, într-o clădire ce seamănă mai mult cu un bloc de locuinţe din anii ’70-80 decât cu o fabrică, 100 de persoane croiesc, cos şi lipesc anual 180.000 de perechi de pantofi de bărbaţi şi copii, cea mai mare parte luând drumul exportului către state precum Italia, Marea Britanie şi Belgia. Producătorul, care a avut contracte cu branduri precum Clarks, Dolomite sau Skechers, a creat propriul brand de încălţăminte pentru copii – PJ Shoes – prezent în peste 40 de magazine din ţară, informează zf.ro.

Compania Prod Comod Shoes, deţinută de familia Pache, produce atât în sistem lohn pentru italienii de la Imac – care deţin brandul Primigi şi produc 7,3 milioane de pantofi/an – cât şi sub brandul propriu PJ Shoes cu care compania acoperă piaţa locală, dar iese şi la export.

„Mama a lucrat la Pionierul unde a urcat până în poziţia de director general. În 1997 părinţii mei au deschis fabrica proprie de pantofi, iar un an mai târziu au cumpărat clădirea în care suntem acum”, a declarat Raluca Pache, în vârstă de 33 de ani, cea care a creat brandul PJ Shoes pentru copii. Ea s-a întors în România în 2009 după ce a studiat şi a lucrat mai mulţi ani la New York, pe Wall Street.

Potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare LinkedIn ultimele sale poziţii deţinute de Raluca Pache în Statele Unite au fost senior securitization şi consultant în cadrul Deloitte.

În prezent, tânăra se ocupă de dezvoltarea brand-ului propriu şi de extinderea în România şi peste graniţă. Mama sa, care are o experienţă de peste 30 de ani în industria de încălţăminte, printre care şi în cadrul Pionierul, una dintre cele mai cunoscute fabrici de pantofi din România, preferă să stea mai puţin la birou şi mai mult în fabrică cu angajaţii. „Munca la birou o termin rapid şi apoi vin aici pentru că eu ştiu să muncesc.” Ea lucrează cot la cot cu cei 100 de salariaţi ai fabricii, dintre care mulţi lucrează la Prod Comod Shoes de mai bine de zece ani.

Pantofii PJ Shoes, care ajung pe rafturile magazinelor cu preţuri între 130 şi 200 de lei.

Cookies