Afacere cu telefoane fake. Zeci de bucureșteni păcăliți și lăsați fără bani

11 aug. 2022
396 afișări
Afacere cu telefoane fake. Zeci de bucureșteni păcăliți și lăsați fără bani
Afacere cu telefoane fake. Zeci de bucureșteni păcăliți și lăsați fără bani

Direcția Generala de Poliție a Municipiului București a anunțat că ieri, 10 august 2022, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în București. De asemenea, polițiștii au pus în executare și 19 mandate de aducere.

Afacere cu telefoane fake

Polițiștii din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au pus în aplicare zece mandate de percheziție, la adresele mai multor persoane ce sunt bănuite de comiterea  următoarele infracțiuni:

  • Înșelăciune,
  • Punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată,
  • Fals,
  • Uz de fals.

Conform probelor ce au fost administrate in această cauză, s-a constata că în perioada 2018 – prezent, 20 de persoane s-au folosit de anunțuri pe diferite site-uri pentru a înșela zeci de oameni.

În total au fost înșelate circa 70 de persoane. Acestea au cumpărat telefoane mobile, pe care le credeau originale, la prețuri cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei.

Nouă persoane au fost reținute pe polițiști

Pentru a câștiga încrederea cumpărătorilor, persoanele respective se foloseau de facturi de achiziție de la firme de profil.

Întâlnirile pentru vânzarea telefoanelor aveau loc în zone retrase. Replicile de telefon erau vândute în cutii sigilate ce păreau a fi originale. Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate ajunge la suma de 250.000 de lei.

Astfel că, polițiști au pus în executare 10 mandate de percheziție și 19 mandate de aducere. În urma acestora mai multe persoane au fost duse la audieri.

Pentru desfășurarea acestei operațiuni DGPMB a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acest moment, cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Cookies