Aerul Polar lovește România. ANM spune cum va fi vremea în București

15 sept. 2021
997 afișări
Aerul Polar lovește România. ANM spune cum va fi vremea în București
Aerul Polar lovește România. ANM spune cum va fi vremea în București

Aerul Polar lovește România. ANM spune cum va fi vremea în București. Dacă până acum toamna a fost blândă și îngăduitoare cu noi, iată că situația urmează să se schimbe radical de la sfârșitul săptămânii acesteia.

La sfârșitul săptămânii, vremea caldă va deveni o amintire frumoasă. Acest val de aer polar pune stăpânire pe țara noastră. Pentru început, ploile vor fi prezente în vestul și nordul țării, iar apoi vor cuprinde toate regiunile.

Aerul Polar lovește România

Până acum ne-am putut bucura de temperaturi crescute pentru această perioadă a anului, dar la începutul săptămânii viitoare, vremea se schimbă radical. Meteorologii transmit că vom avea parte de temperaturi foarte scăzute, mai ales la munte și în nord-estul țării. Și în celelalte zone ale țării vom resimți răcirea vremii.

Joi, vremea încă se menține frumoasă. Vor fi temperaturi peste cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar și vor apărea averse, posibil însoțite de tunete și fulgere, ziua la munte și izolat în restul teritoriului, iar pe timpul nopții, aversele se vor extinde în vestul și nord-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat.

Recomandăm și: Bucureștenii au rămas, din nou, fără apă caldă. Termoenergetica avertizează: conductele sunt vechi, iar la iarnă tot vor apărea probleme

Potrivit ANM, temperaturile maxime vor fi între 21 și 31 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 7 grade Celsius în Transilvania și 18 grade Celsius la malul mării.

Condiții de ceață vor fi pe văi și depresiuni.

Vremea de joi pentru București. Cerul va fi înnorat, dar șansele ca ploile să apară sunt reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă înregistrată va fi de 27 – 28 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 14 – 16 grade.

ANM spune cum va fi vremea în București

Meteorologii transmit că de vineri temperaturile încep să scadă semnificativ. De asemenea, revin și ploile. Începând cu data de 17 septembrie, vremea devine instabilă în regiunile intracarpatice şi în zonele de munte. Vor apărea înnorări temporare și precipitații cu tunete și fulgere. Cantități de apă însemnate se vor semnala pe arii restrânse și izolat va apărea și grindina.

Recomandăm și: Se întrerupe curentul în București și împrejurimi. Lista pentru intervalul 15-24 septembrie

În restul țării vremea se menține caldă și cerul va fi variabil. Ploile și grindina se vor semnala pe alocuri, iar seara și noaptea probabilitatea va fi mai ridicată.

Vântul va sufla slab și moderat, dar intensificări vor apărea la munte. Temperaturile maxime vor fi de 21 – 33 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 11 – 19 grade Celsius. Ceața se va semnala dimineața și noaptea, pe spații mici.

Vremea de vineri din București se menține frumoasă, chiar călduroasă la orele prânzului. Temperatura maximă va fi de 30 – 31 de grade Celsius. Înnorări temporare vor apărea noaptea, iar probabilitatea pentru ploile de scurtă durată este în creștere. Temperatura minimă va fi de 16 – 18 grade Celsius.

Cookies