ARHIVA B365

Aerul din clubul Colectiv conţinea o combinaţie de otrăvuri greu de imaginat, potrivit medicilor

INCENDIU COLECTIV. Potrivit doctorilor Ioan Lascăr şi Dan Enescu, aerul din clubul Colectiv conţinea o combinaţie de otrăvuri greu de imaginat, care a cauzat intoxicaţie şi arsuri cum medici cu o îndelungată experienţă nu au mai văzut, scrie zf.ro.

Şeful Clinii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat luni seară că Universitatea Politehnica a făcut o evaluare a compoziţiei aerului din Colectiv, ce a relevat „o combinăţie de otrăvuri cum greu şi-ar fi imaginat cineva că există”, respectiv de monoxid şi dioxid de carbon, monoxid şi dioxid de azot, acid cianhidric, acid clorhidric, toluen şi xilen.

INCENDIU COLECTIV. Astfel, chiar dacă iniţial au plecat pe picioare de la club, răniţii au avut apoi o stare de rău.

Şi medicul Dan Enescu, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, a spus că nu a mai văzut arsuri ca la victimele incendiului din Colectiv, deşi a tratat de-a lungul activităţii 20.000 de arsuri, notează gândul.info.

INCENDIU COLECTIV. Totodată, cei spitalizaţi au o evoluţie imprevizibilă, nemaiîntâlnită, şi în cazurile în care arsurile nu sunt foarte extinse, potrivit medicului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button