Aeroportul Otopeni: Patru curse Lufthansa au fost anulate din cauza grevei din Germania

de:
21 mart. 2013
0 Afișari
Aeroportul Otopeni: Patru curse Lufthansa au fost anulate din cauza grevei din Germania

Potrivit surselor citate, una dintre cursele anulate trebuia să decoleze de pe Aeroportul Otopeni spre Frankfurt la ora 06.20 şi să revină în Bucureşti la ora 13.30. O altă cursă de pe Aeroportul Otopeni anulată este cea spre Munchen, de la ora 06.55, care ar fi trebuit să revină la Bucureşti la ora 12.25.

De asemenea, au fost anulate cursa de la Berlin, care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Otopeni la ora 14.50 şi să plece înapoi la ora 15.30, şi altă cursă care era programată să ajungă la Bucureşti de la Dusseldorf la ora 14.55 şi să decoleze la ora 15.45.

Potrivit oficialilor Aeroportului Otopeni, mai sunt alte două curse Lufthansa, însă acestea nu au fost anulate, aeronavele urmând să decoleze la ora 13.05 spre Munchen şi, respectiv, la ora 14.10 spre Frankfurt.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat anularea a peste 500 de zboruri prevăzute joi în Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului de la sol din aeroporturile germane, pe fondul unor negocieri salariale.

Aeroporturile din Frankfurt (vest) şi Munchen (sud), principalele două terminale Lufthansa, vor fi afectate de greva organizată de sindicatul Verdi, dar şi cele din Berlin, Hamburg (nord), Dusseldorf şi Koln (vest), a arătat compania pe site.

„Lufthansa anulează aproape toate zborurile în Germania şi în Europa, între ora 5.00 (6.00, ora României) şi 12.00 (13.00, ora României), de pe aeroporturile vizate de greva de avertisment”, a precizat compania.

Anumite zboruri prevăzute joi după-amiază au fost şi ele anulate.

Zborurile pe distanţe lungi, prioritare, de pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf, „trebuie să se aibă loc, în măsura în care acest lucru este posibil”, preciza Lufthansa.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt Verdi, greva durează cinci ore, în intervalul 5.00-10.00 (6.00-11.00, ora României). Ea are ca scop exercitarea unei presiuni asupra conducerii, înaintea demarării, vineri, a negocierilor salariale.

Verdi cere o creştere salarială de 5,2%, pe 12 luni, pentru cei aproximativ 33.000 de salariaţi de la sol ai Lufthansa în Germania şi garantarea locurilor de muncă.

Cookies