Aeroportul Otopeni începe din 10 octombrie lucrări la benzile de bagaje. La final vor fi disponibile 12 ghișee „Self Service Drop Off”

07 oct. 2022
1511 Afișari
Aeroportul Otopeni începe din 10 octombrie lucrări la benzile de bagaje. La final vor fi disponibile 12 ghișee „Self Service Drop Off”
Aeroportul Otopeni începe din 10 octombrie lucrări la benzile de bagaje. La final vor fi disponibile 12 ghișee „Self Service Drop Off” / Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Compania Națională Aeroporturi București SA. a anunțat că luni, 10 octombrie 2022, vor fi demarate lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare pentru bagaje, pe fluxul de plecări de pe Aeroportul Otopeni.

Aeroportul Otopeni începe din 10 octombrie lucrări la benzile de bagaje

După cum a informat Compania Națională Aeroporturi București SA. contractul pentru realizarea acestor lucrări de modernizare urmează să fie derulat pe parcursul a doi ani.

Astfel că, va fi asigurată înlocuirea sistemului pentru procesarea bagajelor de cală din zona de plecări.

Sistemul actual ce este operat în Aeroportul Internațional Henri Coandă funcționează de circa 20 de ani. Acesta include:

  • Zona check-in,
  • Caruselele de bagaje
  • Benzile transportoare aferente,
  • Echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală.
  • Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS.

Firma ce se va ocupa de aceste lucrări este una de origine franceză, anume Alstef Automation SAS. Valoare totală a contractului este de 21 de milioane de euro.

În prima etapă, capacitatea de procesare a bagajelor va fi redusă cu 25%

Pe perioada în care se vor executa lucrările, vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele două insule de check-in.

Fiecare dintre aceste insule din zona de plecări are câte 52 de ghișee de check-in, iar acestea vor funcționa la capacitate maximă.

La finalizarea lucrărilor, capacitate de procesare ea bagajelor de cală va fi cu 40% mai mare, după cum informează Compania Națională Aeroporturi București SA.

De asemenea, la finalizarea lucrărilor vor fi disponibile și 12 ghișee de „Self Service Drop Off”. Acestea vor permite pasagerilor să își depună singuri bagajul.

Vor fi puse în aplicare măsuri speciale pentru ca, printr-o programare și utilizare eficientă a infrastructurii disponibile, să se evite crearea de neregularități în operarea curselor aeriene și, implicit, să se minimizeze orice disconfort pentru pasageri.

În acest sens, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor și să efectueze fără întârziere toate formalitățile premergătoare zborului (check-in, control de securitate, control de frontieră), transmite CN Aeroporturi București.

Companie Națională Aeroporturi București a anunțat că în perioada octombrie 2022 – august 2023, capacitatea de procesare a bagajelor va fi redusă cu 25%. După înlocuirea echipamentele din prima zonă, capacitatea va reveni la 100%.

Cookies