Aeroportul Otopeni are utilaje de ultimă generaţie, pentru deszăpezire VIDEO

de:
08 ian. 2012
8 Afișari
Aeroportul Otopeni are utilaje de ultimă generaţie, pentru deszăpezire VIDEO

„Eu le consider cele mai spectaculoase maşini. Sunt şi noi. Deocamdată nu au primit botezul zăpezii. Două maşini compacte, cu plug, perie suflantă şi echipament de împrăştiere, cu capacitate foarte mare de curăţare. Au pluguri de 6,40 metri lungime. Ceea ce înseamnă o faţă activă de circa 5, 3 – 5,4 metri”, a explicat Şerban Ilie, şeful Operaţiuni Speciale de pe Aeroportul Henri Coandă,

Chiar şi cu atâtea calităţi, faţa celor două utilaje este luată de o impunătoare freză de gheaţă. Un echipament complex, de producţie austriacă care valorează 875.000 de euro.

„Este folosită sută la sută pentru deszăpezirea pistelor de aterizare – decolare şi a căilor de rurale. Datorită vitezei foarte mari de deplasare poate să lucreze cu viteze de până la 60 de km pe oră, aruncând continuu până la 8.000 de tone de zăpadă pe oră”, a mai spus Şerban Ilie. Şi cum utilajele de deszăpezire sunt gata de acţiune, acum se aşteaptă zăpada.

„Suntem pregătiţi. După cum vedeţi tot parcul este în funcţiune. Avem pe stoc material degivrant pentru circa o lună de zile. O lună de zile însemnând să ningă sau să ai probleme aproape zi de zi. Noi considerăm că stocurile de materiale ne ajung pentru tot sezonul 2011 – 2012”, a precizat şeful Operaţiunilor Speciale de pe Otopeni.

Valoarea totală a utilajelor de deszăpezire ce acţionează pe aeroportul Henri Coandă se ridică la 10 milioane de euro.

Sursa: RTV.NET

Cookies