Aeroportul Otopeni are noi benzi de bagaje. Capacitatea sistemului a crescut cu 20%

17 mart. 2023
256 afișări
Aeroportul Otopeni are noi benzi de bagaje. Capacitatea sistemului a crescut cu 20%
Aeroportul Otopeni are noi benzi de bagaje. Capacitatea sistemului a crescut cu 20% | Sursă foto: Freepik.com

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că au fost terminate lucrările de modernizarea pentru benzile de bagaje de pe Aeroportul Otopeni. Lucrările au fost executate la benzile aflate pe fluxul de sosiri.

Au fost schimbate benzile de bagaje de la Aeroportul Otopeni

Lucrările pentru modernizarea benzilor pe care sunt transportate bagajele au fost începute cu 6 luni în urma, conform Antena 3 CNN. Deoarece benzile nu puteau fi complet închise, lucrările au fost realizate în mai multe etape. Astfel că, benzile au fost schimbate în următoarea ordine:

  • Banda 3 (primul etaj) și banda 4 (parte),
  • Banda 1 (primul etaj).
  • Banda 2 (primul etaj).

Acum, Aeroportul Otopeni are o capacitate de transportare a bagajelor cu 20% mai mare. Astfel că, pasagerii vor aștepta mai puțin pentru sosirea valizelor.

Lucrările au fost programate în extra-sezon, astfel încât reducerea temporară a capacității de procesare să aibă impact minim asupra timpului de așteptare la recuperarea bagajelor. De asemenea, CNAB, împreună cu agenții de handling, a stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimțit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucrărilor.

Odată cu finalizarea investiției, pasagerii Aeroportului Internațional Henri Coandă București beneficiază de un sistem modern, silențios și cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanțială a timpului de așteptare, transmite CNAB.

Investiția ce a fost făcută pentru modernizare este de 3.2 milioane de euro.

Banda de alergare de la Otopeni

În vara anului trecut, adică în perioada în care mare parte dintre oameni pleacă în concediu, iar traficul de pe Aeroportul Henri Coandă este intens, banda de distribuire a bagajelor s-a defectat. Din acest motiv, angajații aeroportului au fost nevoiți să găsească o soluție prin care să livrele trolerele oamenilor.

Astfel că, banda pe care se plimbă bagajele a devenit bandă de alergare pentru angajați. Imaginile au fost filmate și publicate pe rețelele de socializare, devenit virale:

La Otopeni, banda e stricată, oamenii plimbă bagajele în locul ei. Imposibil de imaginat, trebuie văzut | Sursă foto: Captură TikTok
Banda de bagaje stricată la Otopeni. Oamenii plimbă bagajele în locul ei | Sursă foto: Captură TikTok

Aceștia au fost nevoiți să se urce pe bandă și să transporte bagajele alergând pe bandă pentru ca această să se miște.

Cookies