Aeroportul Otopeni 2012: 52 de ghişee check-in şi opt porţi pentru plecări şi sosiri interne CUM VA ARĂTA

de:
20 nov. 2011
1 Afișari
Aeroportul Otopeni 2012: 52 de ghişee check-in şi opt porţi pentru plecări şi sosiri interne CUM VA ARĂTA

Noul terminal va avea 19.600 de metri pătraţi, 52 de ghişee check-in şi opt porţi pentru plecări şi sosiri interne. Costul total al lucrărilor se ridica la 62 milioane de euro, suma care este obţinută din credite. Noul terminal creează condiţiile de preluare a zborurilor low-cost, iar noul sistem aeroportuar va putea din iulie să preia 70 la sută din totalul traficului aerian de pasageri. Concret, capacitatea finală va ajunge la 2.250 pasageri/flux/oră de vârf. Tradus, vor trece peste 6.000.000 pasageri/an prin cele 104 ghişee check-in de care va dispune la final aeroportul.

Anul acesta însă, cumulat, Aeroportul Henri Coandă şi Aeroportul Băneasa vor înregistra circa 7,25 milioane pasageri, iar cifra de afaceri a celor două aeroporturi va fi de 115,6 milioane de euro.

Lucrările din cadrul programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare se vor încheia la sfârşitul anului 2019. Până atunci autorităţile trebuie să dezvolte infrastructura de transport rutier, metrou şi pe calea ferată, în vederea asigurării accesului în zona de est a aeroportului dar şi să realizeze un nou terminal şi un sistem de căi de rulare şi platforme. Mai mult, se va dezvolta şi infrastructura aeroportuară pentru mărfuri şi poştă, prin crearea unei platforme multimodală cargo.

CITEȘTE ȘI Capitala are hub aerian regional MULTIMEDIA

Cookies