Aeroportul Băneasa se redeschide pe 1 august. Trei companii aeriene sunt gata să zboare de aici

27 iul. 2022
3126 afișări
Aeroportul Băneasa se redeschide pe 1 august. Trei companii aeriene sunt gata să zboare de aici
Aeroportul Băneasa se redeschide pe 1 august. Trei companii aeriene sunt gata să zboare de aici | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Aeroportul Băneasa, aflat în nordul Bucureștiului, se va redeschide începând de luni, data de 1 august 2022. Redeschiderea acestuia are loc după o pauză de 9 ani.

Se redeschide Aeroportul Băneasa

Momentul redeschiderii o să coincidă cu aniversarea a 110 ani de la inaugurarea Aeroportului Băneasa, cupă cum a anunțat directorul Companiei Aeroporturi București. Acesta va fi deschis pentru curse de linie, începând de luni, 1 august 2022, conform Antena 3.

Dacă pe Aeroportul Otopeni pasagerii sunt nevoiți să vină cu cel puțin două ore înainte de decolare, pe aeroportul Băneasa timpul de așteptare va fi mult mai mic. Astfel că, pasagerii vor fi chemați în aeroport cu mai puțin de o ora înainte de decolare.

Reluarea curselor de tip comercial are loc după o pauza de 9 ani. În această perioadă Aeroportul Băneasa a trecut printr-un program de renovare și modernizare a clădirilor și a echipamentelor avute.

Trei companii aeriene sunt pregătite să zboare de pe acest aeroport

După cum a anunțat George Dorobanțu, directorul demisionar al CNAB, trei companii aeriene sunt pregătite să înceapă cursele de pe acest aeroport.

Iată ce a declarat George Dorobanțu:

,Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.

Începând cu data de 1 august 2022, Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere. Actualul director al companiei și-a dat demisia.

Cookies