Aeroportul Băneasa intră în renovare

de:
03 nov. 2010
0 afișări
Aeroportul Băneasa intră în renovare

Aeroportul Băneasa va fi reorganizat şi modernizat, potrivit unui anunţ de participare afişat în sistemul electronic de achiziţii publice. Lucrările nu va afecta însă traficul pe aeroport. Una din condiţiile contractului este ca lucrările să fie derulate fără afectarea capacităţii operaţionale.

Proiectul „se referă la reorganizarea interioară şi modernizarea parterului corpului C, corpului central, corpului A şi parţial corpului B”, se arată în anunţ.

Noile modificări vor trebui să permită utilizarea completă a parterului clădirii C pentru mişcarea pasagerilor şi a bagajelor. Spaţiul disponibil acum va fi completat cu noi suprafeţe pentru a realiza spaţii adecvate volumului de trafic.

Prin reorganizarea interioară şi extinderea clădirii se doreşte acomodarea unui trafic de 2.000.000 de pasageri pe an, de tip low cost”, se arată în caietul de sarcini. În corpul B al aeroportului se va amenaja şi o zonă pentru controlul de frontieră.

Corpul C al clădirii va fi utilizat ca hol pentru plecări, cu 16 ghişee check-in şi spatii comerciale care vor ocupa aproximativ 106 metri pătraţi. În partea de Est este prevazută zona destinată controlului de securitate pentru bagajele de cală (cca 150 mp).

Corpul central de clădire va fi destinat aşteptării (260 mp). De asemenea este prevăzută o zonă comercială de circa 115 mp şi o sală Business de 120 mp. Spaţiul destinat controlului de securitate (pasageri şi bagaje de mână) va acoperi o suprafaţă de aproximativ 360 mp.

Ofertele de participare se primesc până pe 30 noiembrie. Termenul maxim pentru finalizarea expertizei tehnice, a documentaţiilor şi a lucrărilor este de 5 luni de la data semnării contractului.

Cookies