Aeroportul anulărilor. Bilanțul ultimei luni pe Aeroportul Otopeni: 957 de curse au avut întârzieri sau au fost anulate

07 iul. 2022
382 Afișari
Aeroportul anulărilor. Bilanțul ultimei luni pe Aeroportul Otopeni: 957 de curse au avut întârzieri sau au fost anulate

Aproape o mie de zboruri (aterizări şi decolări) au avut întârzieri mai mari de 30 minute pe Aeroportul Henri Coandă, în timp ce 56 de curse au fost anulate în ultima săptămână de companiile aeriene care ar fi trebuit să le opereze, potrivit datelor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, preluate de Agerpres. Cele mai multe întârzieri și zboruri anulate au fost de la Wizz Air, companie aeriană care operează cele mai multe zboruri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Un număr de 957 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat în intervalul 30 iunie – 6 iulie întârzieri mai mari de 30 minute pe Aeroportul Henri Coandă, iar 56 de curse au fost anulate de companiile aeriene care ar fi trebuit să le opereze, a anunțat joi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotaţia aeronavei sau a echipajului, restricţiile pe rută, lipsa echipajului (piloţi sau însoţitori de bord) sau a aeronavei, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase, facilităţile de aeroport sau defecţiuni ale aeronavei.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (264 de zboruri), TAROM (162 de zboruri), Ryanair (148) şi Blue Air (99 de zboruri)”, spun reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Tot în ultima săptămână, 56 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene (30 de decolări şi 26 de aterizări), dintre acestea Wizzair având 23 de zboruri anulate, Ryanair şase, iar TAROM patru.

În total, în perioada 30 iunie – 6 iulie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost operate 2.357 de zboruri (1.189 aterizări şi 1.177 decolări).

Îți recomandăm să citești și:

Cookies