Adunare NATO, la Bucureşti. De data asta, oraşul nu va fi blocat, promite Poliţia

de:
30 sept. 2011
0 Afișari
Adunare NATO, la Bucureşti. De data asta, oraşul nu va fi blocat, promite Poliţia

„Conceptul strategic de securitate este organizat astfel încât viaţa cotidiană a Capitalei să nu fie perturbată. Traficul rutier şi circulaţia pietonală în Bucureşti se vor desfăşura fără restricţii în această perioadă. Au fost excluse unele dintre măsurile de securitate adoptate în perioada Summit-ului NATO din 2008, precum: culoarul unic de deplasare a delegaţiilor oficiale, restricţiile de circulaţie pietonală în jurul Palatului Parlamentului sau în alte zone, filtrele la metrou sau pe unele străzi ale Capitalei.” – se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei, remis B365.ro.

S-a stabilit menţinerea nivelului de alertă teroristă, astfel încât acesta va rămâne la nivelul „PRECAUT” şi în intervalul 7 – 10 octombrie 2011.

În perioada desfăşurării evenimentului în Palatul Parlamentului vor avea acces doar persoanele cu ecusoane special tipărite pentru această manifestare.

Grupul de conducere şi coordonare a măsurilor de securitate pentru Sesiunea anuală a AP NATO 2011” este format din reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Serviciului Român de Informaţii, ai Serviciului de Informaţii Externe, ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi este coordonat de reprezentanţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

„Grupul de conducere şi coordonare a măsurilor de securitate pentru Sesiunea anuală a AP NATO 2011” asigură permanent: evaluarea riscurilor în contextul de securitate determinat de pregătirea şi desfăşurarea Adunării Parlamentare anuale a NATO; verificarea şi planificarea capacităţilor operative şi de acţiune a forţelor implicate în activitatea de securitate; conducerea unitară a dispozitivelor de securitate şi implementarea măsurilor din concepţia strategică de securitate a Adunării Parlamentare NATO.

Măsurile de securitate şi dimensionarea efectivelor sunt stabilite la nivelul României pentru spaţiul aerian şi terestru într-o concepţie unitară care permite luarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea oricăror incidente şi pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Manifestarea de la Bucureşti va beneficia de măsuri de securitate de nivelul adunărilor parlamentare, în acest scop asigurându-se măsuri specifice în zona Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”, pe traseele de deplasare, pentru spaţiile de cazare a participanţilor şi în zonele de desfăşurare a activităţilor oficiale

Vizitele turistice din Palatul Parlamentului vor fi suspendate în zilele în care va avea loc manifestarea.

Cookies