ARHIVA B365

Adriean Videanu a scăpat de controlul judiciar

Potrivit judecătorilor de la ÎCCJ, procurorii DNA au formulat tardiv contestația la decizia din 18 iunie a judecătorilor care au decis că este bine ca măsura preventivă să fie revocată, anunță B1 Tv.

Măsura controlului judiciar a fost impusă de la începutul lunii februarie printr-o decizie a ÎCCJ. Videanu este acuzat într-un dosar de complicitate la abuz în serviciu.

In dosarul „Bica 2”, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie.

Printre altele, Bica este acuzata in acest dosar de abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitarii acestuia de ridicare a sechestrului asigurator de pe 80 de actiuni, care fusese pus de procurorul care instrumenteaza dosarul Romgaz-Interagro. In acest dosar, Adriean Videanu este cercetat alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Dosarul „Bica 2” a fost disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button