Adriana Săftoiu: Traian Băsescu și Elena Udrea se comportau ca doi adolescenți

de:
25 mai 2015
2 Afișari
Adriana Săftoiu: Traian Băsescu și Elena Udrea se comportau ca doi adolescenți

Sunt 17 ani de când Adriana Săftoiu a lucrat prima dată cu Traian Băsescu. Astăzi îl descrie pe fostul preşedinte drept o persoană cel puţin dificilă.

„Parcursul său politic arată foarte mult cinism, un calcul rece în atingerea obiectivului. (..) Miza personală a lui Traian Băsescu a vizat şi libertatea sa. Era aproape convins că Adrian Năstase nu se va da în lături să folosească orice mecanism pe care îl va avea la îndemână pentru a-l trimite la închisoare. Avea nevoie de timp ca să îşi rezolve problema Dosarului Flota, piatră de moară în 2004”, scrie Adriana Săftoiu în cartea sa, potrivit Digi24.ro. 

Cartea relatează cu lux de amănunte câteva scene a căror personaj principal a fost Elena Udrea, şefă a Cancelariei Prezidenţiale, în 2005.

„Elena Udrea reprezintă un capitol delicat în viaţa Preşedintelui. (…) Traian Băsescu s-a comportat însă în aşa fel încât o slăbiciune a sa ca om a devenit o vulnerabilitate pentru Preşedinte”,scrie Adriana Săftoiu, amintindu-şi că existau momente în care consilierii prezidenţiali se confruntau cu adevărate „crize de isterie” ale preşedintelui, generate de o presupusă lipsă de sprijin pentru Elena Udrea. Adriana Săftoiu nu a sărit nici peste întâmplările picante. Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei ar fi fost captivat, de Elena Udrea, când aceasta l-a însoţit pe preşedinte în Italia.

„(…) Băsescu a intervenit: „Vă place? O mai aduc?” Şi au râs împreună. (…) Berlusconi a privit-o pe Elena: „Aş vrea să mai rămâneţi puţin, să schimbăm câteva vorbe doar noi doi” . Fabulos!”, notează autoarea.

Adriana Săftoiu confirmă și că Elena Udrea îşi petrecea foarte mult timp în biroul preşedintelui. „Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicita după o anumită oră. (…) În mod evident, se comportă amândoi ca nişte adolescenţi pe care nu trebuie să îi prindă mama”.

Reacția Elenei Udrea: Bârfe, mizerii inventate din invidie

La scurt timp de la lansarea cărții, Elena Udrea a scris pe pagina sa de facebook un mesaj în care o atacă pe Săftoiu, scriind că ”se coboara sa vanda povesti de budoar inventate din invidie si frustrare”. Mai mult, Udrea mai scrie că ”spre deosebire de Adriana, nu am fost fotografiata iesind din apartamente obscure de la intalniri cu barbatii altora”.

”Astazi este foarte profitabil sa vorbesti despre Elena Udrea. Este regretabil ca o persoana cu certe calitati, care ar putea castiga si din altceva decat din barfe si mizerii, se coboara sa vanda povesti de budoar inventate din invidie si frustrare. Am avut mult de suferit in viata de pe urma invidiei si rautatii unor femei care au sacrificat orice doar pentru a incerca sa-mi faca rau.

Din fericire pentru mine, sunt un om binecuvantat, pentru ca nu urasc, nu pizmuiesc si stiu ce inseamna loialitatea si recunostinta. Spre deosebire de Adriana, nu am fost fotografiata iesind din apartamente obscure de la intalniri cu barbatii altora.

Niciodata nu mi-am permis sa ma port fara respect fata de Presedintele Romaniei, fata de familia sa, chiar daca ne leaga un parteneriat de aproape 11 ani.

Pun insinuarile Adrianei Saftoiu pe seama propriilor neimpliniri in relatia cu Traian Basescu si ii doresc sa isi gaseasca linistea”, se arată pe pagina sa de facebook.

Cookies