ARHIVA B365

Adriana Săftoiu: Probabil vor fi demisii la vârful PNL

Cătălin Predoiu nu este singurul responsabil pentru scorul de la alegerile locale din Bucureşti, a declarat pentru RFI.ro prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu. Întrebată cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate, ea a răspuns: „Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii”. Săftoiu mai precizează că decizia de a ieşi singur la declaraţii duminică seară i-a aparţinut lui Cătălin Predoiu.

Adriana Săftoiu subliniază că scorul PNL în Capitală a fost slab, dar la nivel de ţară „lucrurile nu stau deloc prost”: „În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ”.

De ce a ieşit Cătălin Predoiu singur la declaraţii duminică seară? „A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 9, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui”, explică Adriana Săftoiu.

Nu lasă PNL impresia că Predoiu e singurul liberal care-şi asumă responsabilitatea pentru scorul slab din Capitală? „Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti”, crede prim-vicepreşedintele PNL.

Cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate? „Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii, care am fost prezenţi la strategie, tactică. Nu poţi să arăţi cu degetul doar într-o singură parte, doar către un om, doi sau trei”, răspunde Adriana Săftoiu.

Ce ar trebui să urmeze pentru PNL acum? „Cu siguranţă, o să urmeze o analiză foarte serioasă, cu tot ceea ce implică această analiză. Trebuie ţinut cont şi de rezultatul pe ţară, unde PNL are în momentul de faţă 30% (…). Dar în egală măsură, trebuie să ţinem cont şi de rezultatul pe Bucureşti”, spune ea.

S-ar impune unele demisii la vârful PNL, după scorul prost din Bucureşti? „Într-o anumită măsură, da, probabil că ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea să mă antepronunţ. Cu siguranţă va fi o analiză, miercuri va avea loc şi un Birou Politic. Probabil până atunci se va decide cine, ce şi cum”, afirmă Adriana Săftoiu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button